whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Gott Nytt År!

Publicerad 2011-12-31 20:21:04 i Hästar,

Idag packa vi in barnen och hundarna och for till farmor och farfar för att fira nyår med dom. Vi fick goda plättar när vi kom och sen for jag och Ida på sparktur med Smilla. Ida hade skoterhjälmen på sig och det säger väl allt om hur det är att åka spark efter Smillis:) Var -16 grader och kändes kallt eftersom vi haft så varmt i vinter mot vi brukar ha. Mitt hår vart frostigt och solen sken och det glittrade så fint ute.

Senaste dagarna har jag och barnen myst och Ida börjar åter få en härlig kontakt med hästarna. Ivve är så liten och obrydd och bästa pensionären Whinney gör sitt bästa för han inte ska ramla när han är ikring henne. Ivve kör lillskottkärran och Ida mockar med spaden så jag har bästa groomarna med mig i stallet.
Till veckan är det allvar med Wilbur igen och han är i sån utförsbacke så vi får se hur det går... Ska ju starta snart så nu må vi igång. Behöver ju iaf inte sätta eltejp på Dominus märkena på sadeln nu när vi besegrade Ridsportförbundet och vi kan alla ha de vanliga tävlingskläderna på banan.

Tanken var att göra en liten tillbaka blick på gångna året men har inte fått bilderna ännu så det blir kanske nästa vecka men det kommer iaf.

Sitter här med ett glas Asti nu och inväntar nya året och vill tacka alla som hjälp mig så otroligt med framförallt hästarna och barnen. Jag är otroligt tacksam och hoppas jag under 2012 kan få lite mer tid för mina nära och kära. Hoppas ni alla har en fin kväll och får ett bra 2012.

Gott nytt år! 

28 dec

Publicerad 2011-12-27 10:12:51 i Hästar,

Det har varit en lång helg. I fredags hann jag mirakulöst med allt jag tänkt. Fick ju hjälp av mina snälla stallhyresvärdar som hade mockat så jag slapp halka mig och barnen dit också för det var väldigt halt ute i regnet. Tyckte synd om stackarn i lastbilen som skulle upp ditåt, han stog där han stog han i backen.
Hann träffa mina släktingar från västkusten och ha yttligare en lilla julafton.

Julafton och resten av helgen spenderades hos barnens farmor och farfar med resten av släkten till barnens stora förtjusning(min också för då får jag barnvakt). Vi fick alla fina saker och var glada och nöjda och trötta.

På juldan följde min ena svägerska med mig och Smilla till skidspåret och "premiärade" för säsongen. Det kändes inte som jag haft uppehåll ens så det var jättekul! Det tyckte Smilla också trots att jag gled ikapp henne i långbacken på hemvägen så hon vart rädd och nitade(jag med). Men en vurpa är inget mot alla gånger förra säsongen då Smilla var riktigt rädd från början. Hon gör små framsteg nu och då duktiga tjejen.
Sen vart det pulkaåkning med barnen och då kände jag av benen ngt kan jag erkänna;) Helt skakis haha!

Sen vart det storm och strömlöst och då även vattenlös och telefonlöst:( Tur dom har en radio så man inte blir helt avskuren från omvärlden där ute i skogen. Oroade mig för hästarna men vart försäkrad att dom hade det bra.

Idag är vi hemma igen och ska återse mina fina hästar. Ska även komma ihåg att fixa livstidslicens till Wilbur nu innan det är för sent. Och inspektera sadeln och fundera hur man ska täcka över Dominus så snyggt som möjligt inför tävling... Undrar hur mycket eltejp drar ner allmänna intrycket i dressyr...?

21 dec-23 dec

Publicerad 2011-12-23 08:18:36 i Hästar,

I onsdags vart det heller ingen barnvakt och ridning men ist hökörning. Allt gick dåligt denna dag som att backa till finkan och sen få på finkan och öppna bakluckan och allt annat som frusit fast... Sen kom aldrig Wilbur upp till ingången på hagen. Han är väldigt social så man blir ju lite brydd. Tillslut hämta jag hö(att gå ner i all snö och mörker kändes inte lockande) och då kom han upp och då vart ju halvblinda Whinney rädd och höll på att ta mig med en millimeter men hon lyckades bara stryka mig med täcket ett halft varv runt så det vart mycket trångt åt henne. Duktig tjej som är rädd om mamma! Hon vart ju såklart arg på Wilbur och bet han i rumpan så han höll på att springa över mig ist men det ända som slog mig var vattenhinken tack och lov.

Igår var det städdag och lilla julafton med mormor och morfar eftersom vi inte firar jul hemma i år. Vi fick alla fina julklappar och barnen lekte och lekte.
Var till stallet en snabbis och min pensionär va på dåligt humör och vände när jag kom men Wilbur kom iaf och sa hej.

Idag ska jag hinna med att packa, hämta bilen, stallet och träffa mina släktingar från västkusten som kom upp igårkväll.

Känner mig lite som en Desperate Housewife just nu...Hovslagarn och ny bil

Publicerad 2011-12-20 20:57:25 i Hästar,

Hade hovslagarn idag. Wilbur hoppa runt lite med stackars Kurre men skötte sig i övrigt bra tycker jag. Whinney sköter sig alltid galant så hon har praktikanten verkat några gånger nu. Verkar vara en duktig tjej. Min barnvakt bangade så mina barn prövade tålamodet på oss alla dock framför allt mig så jag var glad när Micke hämtade oss. Vart därför ingen ridning idag:(

Sen åkte vi och hämtade våran nya Passat som vi väntat nästan ett år på. Härligt att kunna köra lagligt med finkan i fortsättningen.

Det här med blogg...

Publicerad 2011-12-19 15:55:42 i Allmänt,

Det här med blogg är ju inte min grej egentligen, men en kan väl ändra sig!
Jag vet att det finns iaf en del av mina vänner och bekanta som tycker det är kul att läsa om hur träningen med hästarna går osv. Så nu ska det bloggas och inspireras! Bara jag lär mig hur detta fungerar...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela