whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Havets Hus

Publicerad 2012-04-21 23:52:56 i Hästar,

Idag har vi haft mys med Ida och varit på Havets Hus vilket är obligatoriskt när hon är med till Lysekil. Vi tittade på alla möjliga fiskar bl.a.annat hajar också köpte vi presenter till pappa och Ivve och mormor som snart fyller år. Det var soligt och konstigt nog vindstilla så vi strosade runt lite och hittade trevliga löpardojjor som jag köpte för födelsedagspengarna. Roligt det ska bli att springa nu! Ida fick ett nytt Hello Kittylinne då hon växt ur det gamla och det var lila så hon är glad. Ida vill inte åka hem imorrn och inte jag heller.
På eftermiddagen red jag fram Wilbur och sen red Marianne honom. Jättekul att se honom och hon tror verkligen på honom. Känns tråkigt att jag red sista gången på länge. Han är ju så rolig. Han har landat och trivs så bra på lösdriften.
Sen frissade jag honom medans Ida borsta fina Diva och vi gick ut och ledde henne med Ida på några varv på ridplanen och hon fick träna på halt och igångsättning i skritt. Ida är övertygad om att fölet i Divas mage skriker att det vill komma ut:)Hon tycker det är så roligt här på gården med alla djuren och trivs verkligen att va här och är inte alls brydd.
Nu är bilen packad och bara finkan som ska häktas på imorrn för hemfärd. Tråkigt att lämna min fina häst men mitt samvete kommer va lite bättre och jag kommer få sova lite mer framöver. Men jag är så glad att jag får komma och hälsa på när jag vill och känner mig alltid välkommen och hemma när jag kommer.
Nu ska jag lägga ut lite bilder och sen sova så jag orkar köra hela långa vägen hem.

Ida-Jane fick låna världens snällaste och ...

Publicerad 2012-04-21 08:18:02 i Hästar,

100media_imag083 (MMS)

Ida-Jane fick låna världens snällaste och finaste ponny Diva att rida på barbacka då hon snart ska föla. Diva tyckte det va jätteskönt att bli pysslad med och stod blixtstilla när Ida borstade. Diva gillar dock inte regnet så värst...

Om the road again

Publicerad 2012-04-20 14:14:09 i Hästar,

Resan ner till Lysekil gick bra. Wilbur knata på finkan som alltid och stig som ett ljus resten men vart rätt trött. Tänkte han skulle få sovs inne men han vart piggelin när vi lastat ur och ledde han så han fick gå ut på lösdriften med sin polare Credo. Brände fram och tillbaks och vände ut och in på sig överlycklig att kunna göra en längre resa i hagen än en volt i samlad galopp.
Idag har jag, Ida och Mamma hälsat på Maria(www.toricenter.se) och tittat på hennes fina gård. Dom skulle köra ett bröllopspar i Göteborg idag. Coola hästar dom har. Marianne red även en bestämd fröken där men väldigt fin va hon.
Sen fick jag trava av Andromeda som är 5 år men går som 4 -åring eftersom hon haft ett föl. Roligt att känna på en annan häst och i samma ålder som Wilbur. Hon kändes fin och stor i gången.
Marianne red Wilbur och hennes kommentar va att det kändes som att komma hem. Bra.
Nu ska jag och Ida gå ut och dona lie i stallet och åka och handla.

En resa med blandade känslor

Publicerad 2012-04-16 09:41:02 i Hästar,

Haft ett par härliga helger med skoteråkning och familjen. Har även äntligen tatuerat in Ivves namn och födelsedatum nedanför Idas på armen. Efter vattkopporna kom hög feber en vecka, men idag ska barnen på dagis och jag ska jobba kväll. Ska bli kul att träffa mina härliga arbetskamrater igen:)
Igår var vi och hämtade två cyklar vi köpt till barnen hos en familj som bodde i en väldigt fin villa på ett av de mest eftertraktade vägarna intill vattnet på Frösön. Dom hade nog inga hästar som kostar pengar...

På torsdag mkt tidig morgon lastar jag min fina Wilbur för att köra en 80 mil lång resa till min gamla tränare i Lysekil där han återigen ska stå på träning tills vidare. Sen får vi se vad som händer. Min förhoppning är förstås att han ska få komma hem igen till min gård så jag kan fortsätta göra det bästa jag vet och förhoppningsvis nå mitt mål i min utbildning. Känns inte roligt att vara utan honom men för närvarande det bästa för alla inblandade. Men det känns som ett misslyckande och inte roligt alls. Men jag litar på att han har det bra och sköts och rids på ett bra sätt hos Marianne och Kent på Stuterilight( www.stuterilight.se ) så det här alternativet känns minst jobbigt. Ida-Jane ska följa så hon är eld och lågor:)

Knäpp

Publicerad 2012-04-01 10:15:15 i Hästar,

Wilbur är pigg och lite knäpp. Brallar lite nu och då men igår reste han sig när min medryttare ledde honom efter passet. Han sprang runt lite på egen hand till dom fick tag på honom...
Matte är tröttare än tröttast och att åka och fixa Wilbur känns bara som yttligare jobb. Aldrig känts så.
Min rygg gör fruktansvärt ont så jag knappt kan gå när jag ridit. Gammal foglossning och ischias, och nej jag är inte gravid igen. Kryper runt på golvet på kvällarna.

Ida-Jane har fått vattkoppor precis 2 veckor efter Vincent fick det. Hon har det jättejobbigt då det kliar väldigt och är så himla öm i huden stackarn. Hon har jättemycket prickar över precis hela kroppen.

Har en sisådär 3 resor ev inbokade framöver med destination södra Sverige att se fram imot. Får se vilka som faktiskt blir av:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela