whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Sen kväll med Wilbur

Publicerad 2012-01-28 09:10:44 i Hästar,

Började jobba lite tidigare för att kunna rida i tid idag men tji fick man. Först var det mycket kvar på jobbet till kvällspasset(dvs vi) så det vart övertid och sen när jag skulle åka hade något smartskaft låst grindarna!? man gör ju inte det längre så det tog ett tag innan jag kunde åka från jobbet.
Men kl 22 satt jag upp iaf och Wilbur började jobba bra redan från början. Vi jobbar med att hitta ett bra arbetstempo och hålla en jämn takt i traven. Det går bättre och bättre. Tog även lite galopp vilket han tyckte var jobbigt men han kämpade på bra. Galoppfattningar står på söndagens schema och på tisdag ska vi träna för Ingela. Det ska bli trevligt! Han är bra härlig min fina häst.
Idag ska jag skotta ut kissbädden som va hos Wilbur när han flyttade in och sen ska gammmära få sig ett besök också. Hon kanske till och med blir glad att se mig? Mats Eriksson träning i ridhuset idag så det kan ju hända att man fastnar lite:) 
Sen snabbt hem för idag ska vi äta ute med moster m familj och sen blir det Revy. Trevligt hoppas jag:)  

Livet är hårt

Publicerad 2012-01-26 08:56:36 i Hästar,

Jag vill även tillägna några rader till min gamla tränare och coach Marianne och hennes man Kent som båda utbildade Wilbur. Dom förlöste honom när han föddes då han låg fel och inte kom ut själv. Dom är himla duktiga och kämpar på sitt Stuteri Light i Lysekil(se länk) och föder upp och utbildar fina sporthästar. Dom har tyvärr haft lite otur och nu senast tvingades dom ta bort sin fina, egenuppfödda häst Pandora. Hon fick dubbeldiplom som 3-åring och varit mycket framgångsrik men pga skada så gick hon nu som avelssto och har fått fina avkommor. Pandoras njurar började svikta under senaste dräktigheten och kastade sitt föl och orkade inte mer.
Jag kom sällan överräns med denna bestämda dam och är ganska säker på att dom senaste orden till henne var mindre positiva men jag gillade henne för hon var cool och lät inget skrämma henne.
Det gör ont i hjärtat att det skulle gå såhär då jag vet att hon betydde mycket för familjen och kanske framförallt Kent. Mina tankar går till hela familjen Björk och tänk nu på det fina ni haft och det fina ni har efter henne, Andromeda och Palatino.

Stor kram från mig

Wilbur is back!

Publicerad 2012-01-26 08:22:09 i Hästar,

Igår red jag efter jobbet kl 21. Mysigt att vara själv i ridhuset och underbart att slippa blåsten ute då det fortfarande var ganska kallt trots att temperaturen stigit från -25 till -11. Wilbur var som vanligt igen och jag kunde skritta fram uppsutten och sen lungt trava igång. Han tycker stora porten är läskig men kom ändå till jobb då jag la några stora volter och helt plötsligt kunde jag reglera tempot med lättridningen och jag fick igenom vänstersidan som han lurat mig på i skogen i höst. Han lyssnade och vart sådär underbart känslig och jag kunde "åka" lite häst och njuta. Inte lätt i baken en gång. Jag kunde koncentrera mig på min sits och hans fina steg kom fram och han trampade på bra. Efter en skrittpaus orkade han lite till och jag kunde suttit länge men vet bättre och skrittade av honom i tid ist. Han vart inte svettig ens. Idag blir det vila så kör vi på fredag igen. Roligt att det är roligt att rida igen:)

Welcome to bootcamp

Publicerad 2012-01-23 08:04:20 i Hästar,

Igår flyttade vi Wilbur till hans nya stall. Han va duktig och gick på finkan själv och sen kom vi mitt i pay and jump på anläggningen och jag trodde Wilbur skulle riva finkan. Sen kunde han inte stå still i stallet utan frambenen viftade konstant. När vi gick till hagen vart han rädd(!?) och klev på mig ordentligt så mina fina nubuck stövlar har nu 2 brodd repor över hela ena foten:( Foten är rätt ok. Väntade med att titta tills jag ridit på kvällen. På kvällen tror jag han saknade mamma Whinney för han var som en igel med sitt huvud intill mig hela tiden. Hon verkar inte saknat honom till hans stora förtret:)
Var alldeles själv i ridhuset och han tyckte hindren på kortsidan och läktaren på andra sidan var lite att titta på men annars skötte han sig fint och jag vart lite överambitiös och la lite serpentiner och nån volt för mycket och sen vart han ojämn:( och helt enkelt slut i baken. Han kan ju vika sig dubbel den där:D Ska rida nåt varv på fyrkanten idag och imorrn blir det vila. Han verkar bott in sig ganska bra och tjusade med grannen så han glömde bort mig och klev på min andra fot ist...Stöveln höll ju iaf. 

Andra dagen på jobbet

Publicerad 2012-01-19 21:02:57 i Hästar,

Andra dagen på jobbet fick jag lov att VABa halva dagen då Ivve hade 39 i feber:( Blir hemma fredag också.
Jobbet är som vanligt fast tillbaka i gamla lokalen och nästan all personal är ny men i övrigt så är det som att cykla. Fingrarna går av sig själv över siffrorna på tangentbordet.
Imorrn ska jag packa ihop Wilburs saker och på lördag ska vi flytta till ett nytt stall så Katarinas unghäst får plats hemma hos henne istället.
Nu ska jag ha vila.

Hemma i Jämtland igen

Publicerad 2012-01-16 13:46:53 i Hästar,


Inte varit på så många skogsturer men inte rädd för älgdragare, knäppa
älgjägare och skogsarbetare så han kan ju inte vara rädd för något:)

Trött Wilbur

Publicerad 2012-01-16 13:41:50 i Hästar,


Första helgen i september åkte vi ner och hämtade hem Wilbur hela
långa vägen hem. Tur han åker som en kung i fin finkan:)

Jag och fina Wilbur i feb

Publicerad 2012-01-16 13:23:09 i Hästar,


Fotograf: Katarina Östh

Wilbur hade växt när vi var ner till Göteborg Horse Show sen jag körde
ner honom våren innan:) Här hade Kent Björk precis ridit honom utan
ledare första gången:)

Wilbur ridprov

Publicerad 2012-01-16 12:51:28 i Hästar,


Fotograf: Sofia Björk

Min gamla tränare Marianne Höglind Björk red Wilbur på ridprovet som
där han fick goda vitsord.

2011

Publicerad 2012-01-16 12:34:30 i Hästar,

Mycket hände under 2011. Wilbur reds in och gick 3-års test. Jag beslutade att tävla bara för att få rutin på min fina men svåra spänn-märta. Hämtade även hem Wilbur och höll igång båda till räser-Whinney blev ofräsch och gammal och fick gå i pension som 19 år. Slutet på året var inge vidare då jag fick lunginflammation och Wilbur har vilat länge och växt(!).
Målet för 2012 är att starta Wilbur LB dressyr i maj och ev gå kvalitets i höst.


Fredag den 13e

Publicerad 2012-01-13 10:32:57 i Hästar,

Haft bloggtorka en tid. Ibland är det lite extra jobbigt när det inte går som tänkt men livet går vidare och vill man så kan man.
Var påväg till ridhuset igår men var nöjd att jag i överhuvutaget tog mig till stallet för drivorna på vägen var inte att leka med. Har en super bil men när jag isf kl 23 skulle lastat och åkt från ridhuset mot stallet igen alldeles själv så fega jag ur. Körde ist upp hö och gran till hästarna. Kul för dom att ha något att göra idag i blåsten. Tränar Wilbur att lära sig stå kvar i boxen trots att dörren är öppen. Gick det lära Whinney som sprang över en så fort man öppnade dörren så kan nog Wilbur också. Går riktigt bra faktiskt:)
Blir ingen start på klubben då jag redan var bokad på middag och revy i stan när proppen kom ut:(

Inskolning på dagis och i mitten på nästa vecka börjar jag jobba igen. Ska bli skönt men tidiga mornar och sena kvällar gruvar jag lite.

Har inte fått några foton ännu så jag ska sätta ihop det lilla jag har så ska jag nog lyckas sammanfatta gångna året.

Jag vill även tacka alla som röstade på mitt bidrag i Horze-tävlingen! Tyvärr vann jag inte men är man inte med har man heller ingen chans:) Det kunde varit jag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela