whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Inga barn får hamna utanför

Publicerad 2012-10-26 09:47:57 i Hästar,

Inga barn får hamna utanför

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför.

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.

Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar.

Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också!

Har du en blogg? Hjälp UNICEF att uppmärksamma barnen som hamnar utanför. Besök
www.unicef.se/sprid-budskapet/blogga-mot-socialt-utanförskap
för att hämta material.

Inte som jag tänkt mig

Publicerad 2012-10-25 14:59:14 i Hästar,

Imorse kopplae jag på finkan och skulle åka och rida för Sara efter jobbet men jag har haft en lite orolig mage ända sen imorse men trots tabletter fick jag erkänna mig besegrad och sjukskrev mig dom tre sista timmarna och for hem. Avbokade träningen också som jag längtat så efter. Typiskt. Hoppas det går över iaf så jag kan jobba imorrn och jag skulle ju även behöva rida eftersom hon står idag.

I söndags var jag till ridhuset en sväng och Whinney var helt fantastisk att rida. Som en gummiboll och jag njöt varje steg va häftig hon är. Super underlaget där är verkligen guld.
Ida-Jane red också fast på Albin som är som en liten vit Whinney som älskar att springa fort precis som Ida-Jane och jag får säga åt henne att sluta smacka. Hon är duktig, håller inte i sig eller kliper med benen men sitter som gjuten i sadeln. Hon har äntligen fått en stalljacka så nu måste vi bara hitta bättre handskar. Det har jag gjort. Roeckl supergrip med fleecefoder är super sålänge det inte är -10. Har ju en stark tant så föredrar sånna.

Nu ska jag fortsätta längta mat och kanske sova lite innan resten kommer hem.

Räser tanten och första snön

Publicerad 2012-10-18 06:11:33 i Hästar,

Hon kan ju Whinney. Vänta, vänta och så har hon sånt tryck i bakbenen och skjuter ifrån så det sprätter grus och hon vill inget annat än att gasa. Haha! Men när jag fortfarande väntar på fodrade supergrip handskar och det ligger på nollan så blir det lite kallt om händerna när man har en stark tjej under sig och då blir jag lite okänslig i handen. Missar klubbtävling i helgen. Synd men behöver kunna skritta först. Jag hade nog åkt ändå om jag sett den i tid(tre dagar innan är inte i tid) så jag kunnat förbereda lite och lagt träningen lite annorlunda för jag behöver komma ut på tävling för det är ju ett år sen sist. Men nu är det som det är och jag får se till att va färdig till nästa istället.

Första snön kom i veckan och det blir styltor uner hovarn men gick bra när jag travade. Blev lite ljusare så det var lite trevligt faktiskt. Snart har den regnat bort.

Tröttheten är ett faktum och jag orkar knappt klä på mig på morgonen så nu har jag köpt D-vitamin så det ska bli ändring på det.

Ont i ryggen, knät och armen så ska bli skönt att komma till massören och sjukgymnasten. Det blir inte än så det är bara att stå ut. Linementar både mig och hästen eftre ett pass. Ikväll är det vila för Whinney och jag och Smilla ska ut och springa en kortis efter jobbet. Sen är det Revenge på tv!

JaKÄNSLAN fast med kalla händer

Publicerad 2012-10-11 21:53:07 i Hästar,

Måste blogga! She is back! Fina Whinney är på rätt väg tillbaka och idag va hon fin:) Det var kallt ute och mina händer vill ha tjockare handskar istället för sommarhandskarna men ändå var Whinney fin idag och hon kändes på slutet precis som vanligt igen och jag fick känslan med stort K!

Regn och rusk, men det är ju höst.

Publicerad 2012-10-04 06:19:00 i Hästar,

Trött är vi allihopa och att hinna till dagis och jobbet i tid verkar helt omöjligt just nu. Ont i kroppen och ont i halsen också. Men det är iaf 7 grader varmt ute men regnet öser ner utanför fönstret till skillnad från igår när det var +1 ute men solen sken då...gillar solen.

Whinney känns fortfarande stelare än vanligt men det går dock åt rätt håll och hon släppte tidigt i vänster sida igår. Får se vad jag får för belöning för det idag.
Klippte färdigt henne igår också. Det blev en annorlunda klippning men funktionell med min lilla klippmaskin. Whinney stog där så snällt lös på gången för kabeln räckte inte riktigt men vad gör det när man har en klok gammal tant. Lagt bort min klippoveroll nånstans också. Hade behöft den...
Min nya hjälm är snygg och skön och inte så svettig att rida i. Härligt! Mina nya röda ridbyxor är mkt trevliga är lycra längs ner så man slipper skav av kardborren. Huvan till Whinney verkar uppskattas av henne då jag upplever henne lugnare i blåsten och regnet. Bra investeringar men nu är det stopp. Letar ett tunt innetäcke till henne dock och så får vi se om hon ska få glucosamin med tuppkam nu när vanliga glucosaminet börjar ta slut. Snart dags för Whinneys tandläkare att komma också. Och min vän Ulrika som masserar henne.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela