whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Intensiv men härlig helg...

Publicerad 2013-04-30 14:51:38 i

...har vi haft på Stuterilight i Lysekil och i Göteborg på Scandinavium där vi såg världens bästa ekipage i dressyr och handlade massor på Eurohorsemässan. Lite täcken till lilla Dingla och jag köpte 2 glansschabrak till nästa häst bla:)
En del av grejerna:)

Jag och Ida satt längst ner ett tag och det är intressant att se dom små hjälperna dom ger.

En sån här snygg vill jag ha på gårn.

På fredagen fick jag provrida Sofias häst Credo som är en Lusitano då jag funderar lite på en spansk häst som nästa häst. Trots hans 165 cm i manken så kändes han inte stor att rida alls. Jättesnällt av Sofia att låna ut honom till mig då jag är så ridsugen:)
Ida-Jane ville också prova Credo.


Också följe jag och Katarina med Marianne och Vilja till hennes tränare Ankis fina anläggning en bit utanför Göteborg. Jättekul att se:)


Katarina, Vilja och Marianne. Det var kul att vara lite hästskötare igen.

Också åkte vi och hälsade på Whinneys fina avkomma Wilbur. Han såg fin ut och bodde fint. Vi gosade lite och trots att det gått ett år utan honom så rann tårarna. Men han har en så pedant matte som jag innan jag fick barn så det känns bra ändå.


När jag kom hem luktade Whinney lite konstigt på mig. Undrar om hon kände Wilburs lukt?

Theresa träning..

Publicerad 2013-04-13 16:13:27 i

..har jag och Ida-Jane tittat på idag. Fick prata häst och titta på duktiga ekipage så det var trevligt. Sen sprang vi hela vägen tillbaks till oss och halva backen ner till byn. Gick ner och besökte några affärer och åt. Det blev en pizza, en bit åttondelskaka och solbrillor till Ida innan vi vände hemåt igen.


Jag har haft jättejobbigt med ryggen nu några dagar och tvingats ta starkare tabletter som jag mår så illa av så det har varit tunga dagar. Men idag känns det bättre så nu blir det sit-ups och lite andra övningar också.
Ska ju få rida lite när vi åker ner till Lyse inför Gbg Hs så må ju hålla mig i trim och inte ha så ont till dess:) Börjat göra en lista inför Eurohorse mässan!

För övrigt har min duktiga "gamla" tränare Marianne blivit antagen till ett dressyrprojekt där hon kommer träna för Charlott Haid Bondegaard! Wow och grattis säger jag! Rätt stort att hon ska rida lag-SM också:) Härligt med en sån inspiration i mitt liv:)

Men så tränar hon i ur och skur också.

Nu ska jag fortsätta leta efter en rockard, bröstsele och sadel till våran shettis.

Bjuder på lite bilder ifrån veckan..


Också en på fina buketten med lösblommor jag fick av min farbror.

Färdig ridet...

Publicerad 2013-04-06 07:07:15 i

..på Whinney iaf. Hon kändes fin men så får hon kramp eller så kläms/låses något i ryggen och hon skjuter en hårt. Pang i min rygg och det är inte heller bra. Men jag satt kvar nu också. Vi hade redan diskuterat med veterinären att det var sista försöket pga av hennes höga ålder och hon är ju min pärla, ingen robot. Hon förtjänar en fin pension som gårdshäst och hålla ordning i hagen, promenera och bli klappad på är hennes agenda framöver sålänge hon inte verkar ha ont i vila.
Så nu ska jag inte rida i april så min rygg får läka lite. Men som jag saknar det!
När jag funderat klart på om jag vill ha ett halvblod eller en PRE och hunnit klart med stallet så jag har plats så ska jag på jakt efter en ny häst till mig som är lite lättare att rida än Whinney. Tipsa mig gärna!

Jag har även hunnit fira födelsedag då jag blev ett år närmare 30. Det var mycket trevligt med främmande och fina presenter:)

Igår kväll hade vi mys med hästarna hela familjen:)


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela