whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Skit skit skit!

Publicerad 2013-02-28 05:39:45 i

Igår kom hovslagarn och Whinney fick nya skor bak som ska ge bättre stöd på utsidan.
Jag promenerade Whinney igår och idag skulle jag sitta upp och rida lite bara för att känna skillnad men igår när hon kom in hade hon tappat en framsko...Skit! Ska leta idag men har jag tur är det slask så jag kan leda henne lite iaf.
Ikväll ska Whinney få massage iaf så får se om Ulrika känner skillnad.

Såhär slaskigt har vi det i februari redan.


Veterinärbesök

Publicerad 2013-02-26 22:12:44 i

Idag va jag med Whinney till Ann-Sofie, min veterinär som jag haft några år nu. Varmt även idag och väglaget var inte det bästa och det blåste en hel del. När jag lastade ur W va hon helt knäpp men fick lite lite lugnande och hon vart nästan som vanligt. Sprang iaf inte på mig nå mer.
Ann-Sofie böjde och jag sprang. Visade ingenting så jag satt upp och red och hästen kändes ganska fin!? Men gick över till slutorna och då är det så tydligt men hon såg även vad jag menade på volten.
Hon va palpations öm på en del ställen på halsen men framförallt på ländryggen på höger sida kändes väldigt spänd och man ser tydligt hur ojämn hon är bakifrån så hon fick stötvågsbehandling. Imorrn ska hon ledas för hand och skos om med andra skor och på torsdag ska jag rida ett mycket kort pass innan Ulrika kommer och masserar på kvällen.
Jag glömde ta kort hos vet. Får göra det nästa gång.

Här var vi iaf påväg hem.
Veckan som gått

Publicerad 2013-02-24 19:36:19 i

I veckan har jag jobbat mycket men även VABat med barnen. Jag har även bokat tid hos min veterinär och hoppas att vi får rätsida på Whinney en sista gång. Greppar kanske efter halmstrån men hon är ju min pärla och felen som känns nu är bekanta. Hon är måttligt irriterad i höger varv nu iaf.
Blev härliga plusgrader och Whinney fick en dusch och idag har vi varit ute och grejat hela dan i solen:)


W fäller...

Publicerad 2013-02-17 18:12:08 i

...och då får man inte använda ländtäcke när man rider. Då får man betala, men det gick bra för jag satt stadigt i trav innan det bar iväg och tappade inte balansen så värst innan hon drog och jag parerade med att böja henne och flytta en sluta och hon sparkade bakut osv... Av den anledningen jag har svårt att rida rakt fram i skogen på min starka häst. Men på skogsvägen brukar det gå bra då jag jobbar skolorna osv. Men hon brukar inte sparka bakut...

Men trots lilla åkturen jag fick så minns jag nästan bara hur hon trampade! OJ VA HON TRAMPADE! Innan allt det tråkiga så det gjorde inte så mycket ändå.

Solen skiner nu ibland och igår kände jag hur den värmde på ryggen. Så härligt att det går mot varmare och framförallt ljusare tider!

Har ingen bild på fina trampet men en på favoriten W gör efter ett pass för det kliar så;)Whinney..

Publicerad 2013-02-12 10:25:26 i

..är ju en rolig häst. Igår jobbade vi övergångar på volt och lite öppna på långsidan. Bara lite lungt i trav eftersom hon va klen i förrgår. Oroar mig lite för hennes rygg och så gjorde även massören. Ska prova stötvågsbehandling igen tror jag. Hon blir lite väl ostadig i formen i höger för att vara brist på styrka och vill gärna gå på bogarna. Jag har ju bara henne att rida nu och har sett fram emot att starta i sommar så tråkigt om det inte skulle bli. Hon är ju ändå 21 år min fina tjej.


Nöjd tjej efter gårdagens pass. Som belöning får hon alltid klia huvet på frambenet när jag tränsat av:) Godis vid tränsning hör också till privilegiet när man är gammal trotjänare:)

Orolig

Publicerad 2013-02-10 20:18:09 i

Skulle skriva ett fint inlägg om små förändringar i inredning som kan göra stor skillnad men lägger bara upp den här bilden på knopparna jag bytt till på samtliga 5 garderoberna som har vanliga dörrar.


Varit orolig några timmar nu då Whinney haft lite kolikkänning ikväll och jag var en timma bort! Men snälla Katarina gick med henne och blandade betforvatten och alldeles innan jag kom dit fick jag världens finaste bild med en bajshög i Ws box!!!! Är såklart orolig än men hon har även druckit 2 ggr så det känns ganska lungt. Tack snälla Katarina!!!!

Provisoriska stallet

Publicerad 2013-02-10 13:03:16 i

Det är en del kvar att göra men är på god väg iaf. Ström ska bort och portarna byggas om och galler för fönstren men we'll get there:)


Efter önskemål

Publicerad 2013-02-09 21:16:01 i

Ja backen tar aldrig slut som förra inlägget visar...

Köpte bla den här fina idag som jag blev erbjudanden billigare för det var den sista så på vägen tillbaka kunde jag inte motstå utan kånkade fint upp med matkasse och lite till i ena handen och den här i andra handen, men det var det värt:)


Sett 4 skotrar idag. Några tappra ena som antagligen älskar sitta på skotern lika mycket som jag på hästen:)

Längst bort på lägdan vid skogen går skoterleden och här ska Whinney gå och äta i sommar.

Efter önskemål har jag tagit lite kort idag men hade ingen sladd till min fina Nikon så det blir suddiga bilder tagna av mobilkameran ist.
Några på gården:Här blir det också hage.

Ska ta nån bild imorrn på Ws blivande tillfälliga stall också:)

Kall promenad.

Publicerad 2013-02-09 14:07:01 i

Hade ingen bil idag då barnbilen är med barnen och min sambo for och jobbade. Gick ner på byn ist i -20 och blåst. Var ganska ensam ute kan jag säga... Handlade fulla händerna med påsar och fy vad lång backen upp är.
Såhär ser den ut uppifrån.


Whinney-gos

Publicerad 2013-02-02 08:29:56 i

Jag och lilleman borstade Whinney ordentligt igår och hon tyckte det var så skönt och stog och gäspade och höll koll på lilleman. Konstigt nog gör det inget att barnen killar under magen... Hon är klok tanten:)Lilleman tyckte nog det va kul att greja lite ist för att bara vara inne och vila. Han sov en halvtimme till efter det här:)

Whinney kom och undrade om jag inte glömt nåt, typ godis?


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela