whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

2a vårdagen

Publicerad 2013-01-31 14:09:57 i

Intervjun gick bra så nu är det bara att hålla tummarna.
Solen värmer även idag och det känns som en vårdag.


Förkyld!

Publicerad 2013-01-31 11:01:03 i

Lilleman vart klen i tisdags och så vart även jag. Whinney fick massage men måste ha lite röst till idag på intervjun jag ska på så har inte ridit nåt i veckan. Har nästan ingen röst, hosta och feber och ont i hela kroppen... Mådde riktigt dåligt imorse och pendlar mellan att frysa och svettas...

I helgen fick vi mycket gjort och toan i sovrummet och min walk-in closet är numera vit och i garaget är det en nästan färdig box till Whinney.

Igår bytte jag lite knoppar till garderoberna och vilken skillnad det blev.

I helgen ska vi på revy. Hoppas jag mår bättre. Ska även träna är det tänkt men kanske min tränare får rida ist om jag orkar ut en sväng imorrn dvs...

En bild på toan i sovrummet.

Och garderoben.


Får se om jag orkar lägga ut en bild senare på finvädret vi har i ström idag.

Repetition

Publicerad 2013-01-25 13:03:55 i

Skönt när man får kvitto på


att

W me ryggvärmaren.

n fått igenom nåt man tränat på mycket. Hade ett kort pass igår med en kort repetition på tidigare pass och rekade att allt satt och det gjorde det. Gav mig efter hon tom satt galopp-skritt i vänster.
Var me Vilda till vet igen och mu mådde hennes njurar bättre igen och vi behöver inte åka tillbaka på några månader. Skönt.
Nu är det snart helg och då blir det jobb på Blackend Farm:)

Höger öppna!

Publicerad 2013-01-23 20:44:59 i

Kände mig ganska stark i ryggen idag så jag red bra. Gav mig på öppna och sluta. Framförallt högersluta med mycket tvärning så hon kommer igenom ordentligt. Hon fick gå på ganska bra i högt tempo i traven. Tog även en ofrivillig galoppsluta. Fiin va hon. Jättepigg men lydig. Hon stog med ryggvärmaren från Back on track så hon kanske blir extra loss av värmen. Hon brunstar inte längre så det kanske gör sitt till. Väldigt lydig och gör allt jag ber om som hon aldrig gjort annat trots vi inte tränat så mycket på bakdelsvändningar och ryggning tex. Jag är fortsatt trött så nu e d gonatt!


Ser framåt med realism

Publicerad 2013-01-23 12:59:20 i

Säger man så? Hade som mål att starta 9e mars med W men fick bittert inse att min rygg troligtvis inte är färdig tills dess eftersom den inte ens höll för att ta in ved i helgen. Men nu slipper jag det på ett tag. Lyssnat på Susanna Kallur på p1 och fick lite inspiration och insikt när det gäller skador. Duktig tjej hon. Satsar på april ist.

Fortsatt kallt och igår såg det ut såhär på termometern. Och det är glädjetermometern...


Men såhär fint va det ute.


Också fick jag en hälsning från Wilbur och hans nya matte Elin:)


Intervju och hästfri

Publicerad 2013-01-19 21:22:49 i

Intervjun i fredags gick ju bra och sen va vi och hämtade pizza:) Monterade upp en lampa och två tvättmaskiner senare och en dusch sov jag gott i soffan. Härligt me tidig kväll.

Den värsta kylan har gett sig och idag va det bara -4 ute så när vi gjort byn så myste vi inne ett tag och tittade på rådjuren. Sen passade vi på att ta en promenad på em och lekte ute. Vi gav fåglarna fågelfrö och talgbollar.

Har fortsatt skura ikväll och det blir så fint!

Såhär fint var det när det vart ljust idag. Mer lila i verkligheten.

Snöat och blåst nu sen i em så sköskottning är väl att vänta imorrn..


-24 grader...

Publicerad 2013-01-17 18:20:23 i

...noterades på termometern på vägen. Men bara -21 i stallet så inge rida utan packa in henne i tjocktäcken och ut igen ist.

Bild tagen i dec men så inpackad är hon nu.

Pratade men min gamla tränare Marianne imorse på vägen till jobbet och fick lite inspiration. På högerslutan igen!

Repetition

Publicerad 2013-01-16 20:12:19 i

Har ju inte tränat så värst senaste tiden men idag körde vi lite hårdare igen och Whinney va duktig. För lätt i handen och behöver bära sig mycket bättre för att starta. Men galoppen va fin om än något explosiv. Blir att träna mycket övergångar nu. Hon dyker i högerslutan så vi tampas extra med nu också.


Men hon ryggar fint och bakdelsvändningarna är fina.

Dåligt flyt

Publicerad 2013-01-15 08:36:49 i

Jag verkar hamnat i dåligt flyt. Inget jag gör blir bra. Jag sliter och ändå blir inget som jag tänkt. Blir så less! Nu är jag så nära men ändå så långt bort.
Nog om det.
Förhoppningsvis kommer optikern fixa så jag ser bättre iaf så kanske det känns bättre.
Hade även varit trevligare om det inte va -18<
Önskar min värk vart mindre och att barnen får va friska och att det inte är så kallt. Snälla!

Igår va jag städfanatisk så idag har jag bara hundarnas tandsten och klor att ta hand om också julgransplundring.

Längtar sommarn!
Fint men kallt

Publicerad 2013-01-14 07:51:35 i

Nu har två i familjen magsjuka och jag har varit uppe större delen av natten och hjälpt till. Sovit på spänn berädd för nästa attack. Hoppas vi övriga klarar oss.

Var väldigt kallt ute i helgen men så fint.

Här ska det bli hästhage.

Mycket nu

Publicerad 2013-01-13 17:11:47 i

Haft mycket att göra på sistone och inget går särskilt bra just nu. Jag har ju förutom ont i ryggen också värk i hela kroppen, i lederna och så. Äter homeopat medicin nu då doktorn sa att det inte är reumatism iaf men jag är trött på att ha ont så jag provar lite alternativt.
Whinney gick jättebra innan och efter jul men inte nu längre... Men har även tagit ut tandläkaren så nu ska det bli spännande om det blir skillnad. Är alltid borta på helgen och kan inte ha med henne än så måste försöka få en träningstid på veckan istället utan att behöva byta tränare så det blir lite ordning.

Till veckan ska jag till optikern så jag får se nåt igen och sen blir det ridning också ska jag på intervju. Spännande!
Tror dock vi fått magsjuka i familjen igen...

Bild på trött Whinney efter tandläkaren.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela