whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Bilder från helgen:)

Publicerad 2013-07-29 17:14:48 i Hästar,


Vincent rider.

Ida fick en ny hjälm som sitter bättre. Titta på lilleman med långpisken i bakgrunden så förstår ni varför jag ska ha en lugn häst nästa gång:)

En bild med en av våra huvudsponsorer, min pappa:)

En vecka med sorg, lycka och fiiint väder

Publicerad 2013-07-29 17:07:11 i Hästar,

Hela veckan har varit varm och solig. Vi har varit ute hela dagarna och badat i hästarnas gamla vattenbalja. Igår tog vi ett dopp i sjön vilket barnen tyckte var jättekul. Till och med morfar tog sig ett dopp!

Vi har varit på begravning också som var fin och det vart trots sorgen en bra dag.

Ida har fyllt 5 år och mormor och morfar har varit här över helgen.

Imorse tömkörde jag Dingla i störtregnet för att sen byta till torra kläder och lasta hästarna och åka till ridskolan för att verka och sko. Efter det tittade jag på 2 fina hästar i ridhuset och pratade häst. Kul! Whinney tyckte det var roligt att åka en sväng till en anläggning tror jag:)

Och jag blir så sjukt hästsugen!

Tänk om...

Publicerad 2013-07-21 19:42:20 i Hästar,

...jag hade bott såhär när jag hade Wilbur. Stod och solade nere vid stallet idag och tittade ut över min fina hage och mina fina hästar som blänkte i solen och manen fladdrade i halvstormen. Vad mycket lättare det hade varit nu. Fick en riktig lyckokänsla när jag stod där, tänk om...
Whinney är ibland halt när jag tar ut henne på morgonen men oftast när jag släpper henne i grinden så springer hon iväg i sin flashaste trav trots sina 21 år på manken och jag står alltid kvar en liten stund när hon har sin korta uppvisning och känner en blandning av ödmjukhet, lycka och sorg. Rörd helt enkelt.

Den här veckan har Ida kommit
långt i ridningen. Hon styr utan problem och kommer närmare lättridning i traven men Dingla är inte en lätt ponny att rida lätt på med det där korta steget. Ändå börjar jag få lite schvung i henne på tömmen så hon går så fint på tygeln när Ida rider:)
Har även kört henne en sväng med barnen men selen passar inte så bra så nu har jag en bröstsele till shettis Till Salu. Ska lägga ut en bild.

I år blev det ingen semester så vi har lilla Lysekil här hemma ikväll. Snäckor och Radio Bohuslän och snart ska vi gå runt hagen och titta på våra låtsashästar(hos Marianne och Kent bor det inte bara två hästar) och låtsas föl:)

Pensionär och Pugh

Publicerad 2013-07-15 12:38:07 i Hästar,

Whinney tycker livet är hårt som pensionär. Och igår va hon extra trött och det tror jag det när Pugh spelade hela natten och det var oliv på byn.

Karuseller

Publicerad 2013-07-14 15:39:53 i Hästar,

Senaste dagarna har varit sköna.
Mamma och pappa hälsade på och vi var på marknad och barnen åkte karusell. Nästa dag kom svärföräldrarna och vi var på marknad och barnen åkte karusell.Ivve har lärt sig cykla.


I övrigt flyter det på och Dingla blir finare och framförallt kvickare i arbetet för varje dag så det är roligt:)
Tömkörning och ridning

Publicerad 2013-07-11 11:28:28 i Hästar,

Idag var barnen glada och tyckte det var roligt med hästarna så nära. Jag smet iväg och tömkörde Dingla och hittade en nyhyvlad vändplan med trevligt underlag. Fick lite tryck i lillfjärtan och va hon gick:)


Snoddar är obligatorisk när man ska rida:)

Bästa stallhjälpen:)

Dinglas grimma va ju skitig. Det går ju inte...


Äntligen

Publicerad 2013-07-11 00:36:37 i Hästar,

Nu är klockan mitt i natten och jag har just tagit in hästarna. Mina hästar som går i hagen utanför huset där vi bor. Äntligen:)

Jodå Dingla var med, där bredvid Whinney:)

Jodå hon var där ute, lilla Dinglis:)

Whinney var nyfiken som alltid och såg sig omkring lite innan hon började äta.
Dom verkar iaf trivas tillsammans:)

Hage stall hage stall hage stall hage stall osv

Publicerad 2013-07-08 23:11:50 i Hästar,

Har just kommit in och duschat efter ytterligare en dag med att färdigställa hage och stall till våra fina:) Jag har haft hjälp av mina fina. Snälla svärfar, svåger och svägerska har hjälpt massa med att slå ner stolp och snickra och såklart har min sambo inte gjort annat sen tidig morgon. Har såklart två medhjälpare till men konstigt nog verkar det ta längre tid när dom är med...


Dingla har gått riktigt bra på töm nu och verkar gilla det nya 3 delade bettet i en större storlek och vi har börjat känna på lite sidvärts rörelser. Hon är ju lite rolig lillfjärtan.

Nu är det sovdags så jag hinner lite innan barnen vaknar imorrn.

Spännande...

Publicerad 2013-07-03 23:17:50 i Hästar,

...framöver. Men det tar vi då:) Idag tömkörde jag Dingla i skogen och hon vart ganska fin på slutet. Sen hälsade jag på lite folk och tittade på hästar:) En bra dag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela