whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Mys dag:)

Publicerad 2014-02-28 01:07:01 i Hästar,

Varit i Lysekil och shoppat, ätit och flanerat vid havet. +8 grader och på em kom solen faktiskt fram. Vi gick såklart på Havets Hus och tittade på hajar och pyttesmå bläckfisk-bebisar. Ida tyckte det var roligt.
Sen tittade jag på Sofia och hennes fina lusitano Credo. Han hade utvecklats jättemycket så hon har verkligen gjort ett jättejobb med honom.

Sen kom Marianne hem med Katarina så då tittade vi på när Marianne red fina Vilja. Det är så kul att titta på svårklass arbete.

Ni har vi målat naglar och skrivit shopping listor till morgondagen som ska spenderas på Eurohorse mässan i Göteborg:)

Lysekil

Publicerad 2014-02-27 06:24:42 i Hästar,

Inför vila har jag och Donne tränat på lite svårare rörelser. Öppnan sitteri både trav och galopp och han har ju lättare för galoppen vilket vi nog ska tacka hans far för men sluta tycker han är svår. Ibland behövs det bara smälta lite under vila eller annat arbete så brukar poletten ramla ner.
Nu vilar Donne och ska göra det tills jag kommer hem fylld av inspiration efter att ha sett dressyreliten på GHS.
Igår tittade jag på min coach Marianne när hon red sin fina Vilja. Att se piaff och passage och byten är väldigt kul men det är också väldigt intressant att se hur hon värmer sin svårklass häst. Det finns alltid att lära av andra.

Nu ligger jag här sen 5 imorse med strömmen på ryggen då min onda rygg stör min nattsömn totalt nu och hoppas slumra ett tag. Nog bra att ha träningsvila några dagar.

Galopp och rörelser

Publicerad 2014-02-22 13:49:58 i Hästar,

Donne är jättefin i galoppen nu. Även förvända sitter. Därför tränar vi mer trav nu. Öka minska och bli kvickare uppe i formen och bärig. Även öppna och sluta börjar fungera. Han är helt fantastisk Donnen.


Han blev fin i sitt nya pannband.

Till veckan ska han få vila lite då jag ska till Lysekil och hälsa på och åka till Göteborg till helgen för att gå på mässa och se dressyreliten på Göteborg Horseshow. Jag längtar så och idag tänkte jag lasta in Donne åt fel håll så det är nog bra med semester...

Aggregatet har varit trasigt ett par dar så igår hittade jag Donne mellan hagarna...
Men Micke har lagat så nu är det som vanligt.


Jag gör gelnaglar, målar glas, gör smycken, pannband osv och det är så kul. Jag kan sitta hur länge som helst. Nästan lika kul som att rida.Travökningar och pulsa snö

Publicerad 2014-02-18 10:26:11 i Hästar,

I helgen har jag och Ida varit ute med hästarna och pulsade snö och Dingla hade snö över benen och fick pulsa tillbaka medan vi fortsatte över lägdan i djupsnön och det har nog inte Donne gjort förut för lite brydd var han allt. Också passar vi på att träna bakdelsvändningar runt träden för då måste man ha kontroll så man inte går på trädet.


Donne är så fin i galoppennu och förvända. och fattningarna. sitter som ett smäck så nu har vi börjat träna mer travökningar. och idag fick vi verkligen till ökning arnagenom att flytta fram skänkeln och wow vad han kom upp fram:)


När jag höll på att ta på jackan gick Donne helt plötsligt iväg och började skritta av sig själv och avslutade med att spegla sig vilket han älskar:)


Fick blommor på alla hjärtans dag av mina föräldrar som förövrigt hjälper mig passa barnen så jag får rida. Tack!

Tidig morgon med min fina häst:)

Publicerad 2014-02-11 17:53:01 i Hästar,

Red skänkelvikning och förvänd galopp och han har bytt sida. Kul att nåt händer. Efter några galoppfattningar i vänster fick jag fint tryck i honom och gjorde fina travökningar.


Vi var båda jättetrötta efter passet.

Helg

Publicerad 2014-02-10 10:18:24 i Hästar,

Helgen var alldeles för kort men har iaf hunnit rida med Ida och Dingla och gjort iordning en lite mini sadelkammare. Även fixat lite naglar. Bla dom här:


En typisk Jämtländsk vintermorgon kan se ut såhär
Vaccination

Publicerad 2014-02-05 11:56:50 i Hästar,

Vi har koncentrerat oss på formen och flytet ett tag så Imorse red vi ett lösgörande pass med skänkelvikning i lägre form och galopp och även lite förvänd. Han var fin och trots sin långa kropp så kan han minsann vända på en femöring i galoppen:)

Sen for vi till kliniken och vaccinerade så nu blir det lugnt några dagar.

I helgen hade vi mys.


Igår vart jag stämplad...
Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela