whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Torsdagsmys

Publicerad 2014-01-30 23:19:30 i Hästar,

Imorse hade jag otur då jag fick punktering på finkan när vi var påväg till ridhuset så jag hann inte rida tyvärr. Kaos på jobbet och sen blev vi utan vatten och jobbade övertid.

Men nu ikväll har jag haft torsdagsmys och sen jag tog in hästarna så har jag börjat måla vinglas och druckit vin och ätit mörk choklad medans jag tittat på dubbelavsnitt av Revenge och fixat naglarna med gelnagellack.


De ska tydligen hålla längre än vanligt lack så jag hoppas det tål stalljobbet lite bättre.

Bjuder på en bild på utsikten jag har när jag skrittar fram.


-23

Publicerad 2014-01-24 06:04:36 i Hästar,

Senaste dagarna har jag och Donne haft tidiga mornar i ridhuset. Nu har vi släppt dom nya rörelserna för ett tag och renodlar hjälper ist. Han skötte sig fint och börjar bli riktigt kvick och uppe i övergångarna.

Igår fick Donne nya skor också men Dingla behövde bara raspas bak lite då jag skött mitt raspande ganska bra:)

Hästarna har fått slowfeeding nät i boxarna och dom verkade tycka att det var helt ok.

Tyckte det kändes kallt igår med -17 men idag är det -23 så tur jag lagt in vila idag.
Söndagens bilder av min fotograf

Publicerad 2014-01-20 05:48:14 i Hästar,


Lilla pinglan har fått ett nytt pannband.


Det kliade på Donne.


En selfie...


Också tog jag några bilder också.Bästisarna:)


Och idag måndag är det bara -8 ute:) Jobb och hökörning står på schemat.

Hästsocialat lite

Publicerad 2014-01-19 08:24:33 i Hästar,

Efter jag red imorse for jag och kollade på min granne på andra sidan lägdan Jennifers fina häst i ridhuset. En trevlig uppmärksam häst som nog kommer bli en bra hoppehäst med den galoppen:) Sen stod jag och störde lite medans hon täckade och pratade lite häst och var lite nostalgisk och pratade lite gamla minnen hur det var på ridskolan förr. Jag blev påmind om att då var jag ung och kung(tyckte jag iaf) och Jennifer elev. Usch vad jag börjar bli gammal!

Donne och jag galopperade mest idag och gjorde pyttelitet skänkelvikning och övergångar samlad trav-mellantrav med flera skrittpauser på lång tygel. Han är så fin min Donne:)


Det är -17 ute här uppe idag så Donne har stått inne och ätit frukost så han fick torka men nu stod dom och sov båda två så jag hade inte hjärta och släppa ut dom än så det kanske är kylan dom känner och vill stanna i varma stallet.

Ida lånade min telefon igår så idag hittade jag lite bilder.

På Smilla.

Och mina skor haha!

Hon måste nog få en egen kamera:)

Helg i paradiset

Publicerad 2014-01-18 10:59:24 i Hästar,

Tränat Donne ett par dar sen vi tränade förra helgen. Han har vänt i hagen och det gör inte min världens socialaste häst om han inte är trött. Så då fick han vila 4 dagar till han kom som vanligt i hagen igen för jag vill ju inte förstöra huvudet på honom. Tyvärr har det satt sina spår så nu jobbar vi några minuter sen skrittpaus och så jobba några minuter och skrittpaus igen osv. Det fungerar bra och han var så fin idag:)


Sen tömkörde jag Dingla eftersom Ida är sjuk och inte ska rida nåt. Det var ett bra tag sen men hon jobbade fint och jag tror att hon tyckte det var ganska kul:)

Där framme hoppade det rådjur.

Måste nog tyvärr köpa ett vintertäcke utan hals till Donne för snart har han ingen man kvar...
Mina dressyrskydd verkar ha gjort sitt också så nu funderar jag på att bli modern och köpa såna dressyrskydd som alla har nu för tiden som påminner om senskydd. Får se vad det blir.

Träning

Publicerad 2014-01-12 09:49:56 i Hästar,

Igår red jag och Donne för Theresa och vi red på lite i traven och fick lite power i honom och red skänkelvikning och sluta och det gjorde fick honom lite snabbare och bättre påskjut. Sen galopperade och galopperade vi och ökade och minskade och tog in bakdelen och det tyckte han var jobbigt. Men allt för att stärka honom.

Ida var med och fotade oss.

Idag ska jag och Ida skritta hästarna i skogen och njuta av nysnön men det är kallt ute men blåser inte så det är bättre än igår när det blåste ordentligt och snöade trots att det var -15 så Dingla såg ut såhär när hon kom in igår.


Ny sadel

Publicerad 2014-01-10 06:07:46 i Hästar,

Jag och Donne tränar på med övergångar och övergångar men också skänkelvikning där han haft svårt en hel diagonal undan vänster. Höger galopp har han lätt för men vänster får man gasa lite i och rida lite unghäst. Men så i förrgår kväll kom min nya sadel så vi hade den igår morse och va jag satt och va han gick! Avspänt i båda varv. Galoppen i vänster var nästan lika bra som höger och skänkelvikningen på en hel diagonal var inga problem i nåt av varven:) Med ett leende på läpparna red jag runt och njöt i fulla drag.

Det är en Ordo sadel.

Idag blir det välbehövlig vila för imorrn ska vi träna:)
Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela