whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Flying change

Publicerad 2014-09-26 15:19:58 i Hästar,

Visst låter det fint på engelska? Igår gjorde jag första bytena på Donnen. Han har lätt att byta från vänster till höger men besvärligare åt andra hållet. Han tyckte det var roligt och blev väldigt elastisk och fin i formen.

Idag kändes han flamsig och okoncentrerad så han tog hopsasteg och studsade mest och sparkade bakut efter varje byte. Så vi la ner och gjorde lite enkla byten istället.

Igår masserade jag Donnen och han tyckte det var så skönt. Han kramades liksom utan att pillra eller smånafsa.


Jag skulle behöva åka till Lysekil till veckan så jag fick se min coach rida clinic för självaste Patrik Kittel. Hade varit häftigt att va där. Får se...

Han är ju fantastisk att få hästarna att piaffera.

Här kommer ett kort på min nya väska jag fick av pappa efter min placering förra helgen. Fick ju även tillbaka anmälningsavgiften vilket är kul!En tävling till.

Publicerad 2014-09-24 18:21:54 i Hästar,

Idag har jag anmält oss till KM på Ås RF den 19 oktober. Fram till dess ska vi jobba med att stärka och få Donnen känsligare för hjälperna.
Donnen har fått ta det lite lungt några dagar och det tror jag han behövt.


Idag har det snöat och det är minusgrader på natten och knappt plusgrader på dagen så nu är det nog verkligen höst.

För ett år och en månad sen fick fina Whinney galoppera iväg på de evigt gröna ängarna. Saknaden är bestående men nog har det blivit bättre och framförallt har Donnen gjort sitt till att det kännts mer överkomligt. Han har inte tagit hennes plats då ingen kan det. Hon talade om och begärde och Donnen undrar lite snällt om han inte kan få vara med. Det är stor skillnad på dom men i grunden väldigt snälla hästar.


Jag VILLHA!

Publicerad 2014-09-22 16:55:28 i Hästar,

Den här softshell jackan är från Cavallo och finns röd och marin som jag älskar men den här är nog snyggast i röd. 1200 pix.Vill ha

Publicerad 2014-09-21 18:45:25 i Hästar,

Det finns många vill ha i min värld. Fast jag varje dag är tacksam över det jag har.
Men på gårdagens tävling var butik Quse(www.butikquse.se) där och sålde så fina bling grejer och mitt ha-behov vaknade åter till liv! Pappa köpte en weekend bag åt mig eftersom jag ändå vart placerad:-) Och min fantastiska hästskötare fick en kopp och Ida-Jane fick en rosett.

Ida ville ju också ha en rosett.

Jag hittade ett snyggt schabrak från Glöcker som Donnen skulle va riktigt snygg i.
Ridbyxor kan man ju inte få för många av och de här är ju sjukt snygga!


Nu är det ju så att om bara fem månader ska vi ju shoppa i Göteborg på Eurohorse mässan så det är lika bra att spara på önskelistan.Nu är det slut på min säsong och vi hade minsann ett bra avslut på säsongen igår.

Morgonen till trots kan jag säga. När jag skulle ta på mina vita trosor jag har på tävling hade min lilla vovve bitit hål på dom, bara att slänga bort. När jag skulle göra håruppsättningen gick sista snodden av... Tar på mig plastrongen och min finaste plastrongnål går sönder (Micke lagade tack och lov). Sen när jag skulle köra ut tävlingsskåpet så lyckades jag tippa det och båda luckorna går upp och allt(!) ramlar ut på marken. Inklusive allt smått man har överst... Sa åt mig själv att inte grina och tippade upp det och plockade in allt. När jag sen på kvällen tog in Donnen så nockade han mig rakt på näsan så jag trodde det skulle börja blöda... Vilken dag. Men vi blev 4a!

Ett stort grattis också till min fantastiska coach Marianne Höglind-Björk som red ihop 75,xx% på den helt fantastiska saluhästen Don Bellisimo i MSVC1 och därmed en 1a placering av 38 starter på bästkusten!

Tävling

Publicerad 2014-09-20 17:23:13 i Hästar,

Det blev en fjärdeplacering för mig och Donnen i LA:3an idag. Domaren låg väldigt lågt och vi fick 58,57% och blev fyra av fjorton starter... Donnen var lite låg och jag kände mig verkligen inte nöjd när jag red ut från banan men han gjorde allt och hade ingen miss så han var duktig min fina häst.

Jag som lovat Donnen att få följa med på prisutdelningen men så vart vi fyra.Det har varit en fantastisk säsong och ett speciellt tack till alla som peppar mig men framförallt min fantastiska coach Marianne som jag alltid kan ringa till också min fantastiskt duktiga hästskötare Katarina, tack för att du alltid är med!Natt

Publicerad 2014-09-19 21:48:54 i Hästar,

Nattat hästarna och känner mig pepp inför morgondagen. Lyckats tillverka en käkrem till PS-tränset som man måste ha i dressyr. Också har jag pysslat ett armband med pärlor jag ska ha när jag tävlar. Också har jag pimpat Donnens nya pannband.
Startar 12 imorgon :-)


Tävling imorgon

Publicerad 2014-09-19 16:23:19 i Hästar,

Imorgon ska jag och Donnen tävla på Tanne. Det känns rätt bra. Han brukar gå bra där och jag ska satsa allt. Vinna eller försvinna! Vi startar preliminärt 12.26. Håll tummarna!

En kort video som Ida filmade idag finns på min insta:-) @palmquista

Sista genrepet...

Publicerad 2014-09-18 15:46:28 i Hästar,

...för i år iaf. Kanske blir någon klubbtävling men annars blir det inget tävlande förrän till våren.
Det gick iaf bra idag. Tyckte han blev lite stark ibland men annars kändes han fin. Jag har varit lite låst i mellandelen och inte varit så följsam i galoppen men idag satt jag bra och avslappnat. Beror kanske på att jag har sträckning /inflammation i nedre magmusklerna. Igår var det tufft att ens gå. Gick hyfsat att rida ända tills jag satt av... Men högsta dos antiinflammatoriskt gör förhoppningsvis susen. Iaf gör det att jag inte kan ta i så mycket med magmusklerna i ridningen vilket verkar fungera ganska bra ändå. Men det känns ändå inte superbra inför tävlingen i helgen...

Vi har iaf köpt ett PS-träns så vi får se hur det går att ha det på tävling.
Promenad på vilodag.Min fantastiska häst. Han är alltid rolig att rida:-)


En till

Publicerad 2014-09-12 15:24:22 i Hästar,

Den här jackan skulle jag vilja ha till vardags.

Den är från Hööks CRW och jag gillar skinndetaljerna som såklart är i fuskskinn. Kostar 599 kr.

Drömgarderob

Publicerad 2014-09-12 14:53:06 i Hästar,

Sett en massa fina ridkläder på sistone. Tänk om man vore gjord av pengar.


Den här fantastiskt fina tröjan från Kingsland står högst upp på min önskelista. Kostar ca 1100 kr.Skulle vilja ha nya stövlar och dom här bruna tror jag är från Amasona sueca som har otroligt mycket fint.


Den här tävlingsskjortan tyckte jag var så stilig och snygg. Också från Kingsland och ligger runt 600 kr.


Dom här byxorna från Montar tyckte jag var himla snygga. kostar ca 700 kr.


Här snackar vi verkligen dröm! Ca 8000 kr går en sån här fin hjälm från Samshield loss på.


Veckan som varit...

Publicerad 2014-09-12 08:56:45 i Hästar,

...har jag provat PS -tränset flera gånger och jag vill inte lämna tillbaka det. Hoppas bli sponsrad ;-) Donnen är mer framme i formen och jag får en helt annan känsla i handen.


Dingla har både Ida-Jane och Emma ridit så bra med lite hjälp. Hon är tjock nu...


Ida-Jane har lärt sig fläta också.


När jag kom hem besviken från tävling kom Ida med paket till mamma <3


Jag har en tävling kvar på Tanne nästa helg. Sen är det uppehåll och vi ska börja känna på byten och jag ska träna mycket sits.Här är anledningen till att jag inte får plats med en donut och hjälmen...

Jag längtar till Lysekil och Stuteri Light. Jag längtar träna för Marianne. Men nu är det bara ett halvår till GHS iaf.
PS -tränset High Function...

Publicerad 2014-09-08 21:45:18 i Hästar,

..provade vi igår och Donnen gillade det redan när jag tränsade. Stod alldeles stilla utan att joksa med munnen och greja. Han kändes fin att rida men trött så idag vilade han så ska vi prova imorgon igen.
61% i LA:3...

Publicerad 2014-09-06 21:54:42 i Hästar,

...blev det. När vi kom in på banan så fick jag inte alls Donnen på bakbenen som jag ville så det var inte bästa känslan idag.. Men 61% är godkänd ritt men jag är inte nöjd. Galopprogrammet hade vi 7or nästan rakt igenom men i travprogrammet såg det värre ut. Jaja, träna vidare som min coach Marianne sa åt mig idag.


När jag kom hem idag så kom Ida med ett paket till mig. Finaste halsbandet <3

Genrep

Publicerad 2014-09-05 07:02:08 i Hästar,

Imorgon ska jag och Donnen åka till Bräcke och starta LA:3. Jag har sån tur att snälla Helena erbjöd sig att hoppa in lite som hästskötare och rycka skydden innan start och så. Hon är ju egentligen Maddes hästskötare men hon startar en halvtimme innan mig så det gick bra.

Donnen känns fantastiskt fin och det har nog aldrig hänt att ett genrep gått så bra som igår. Känns verkligen super och bara vi lyckas visa lika fin skänkelvikning och halter och ryggning så borde vi få fina procent imorgon.

Idag ska vi bara jogga lite på lägdan och putsa utrustningen.

Har en bra känsla och längtar tills det är vår tur att rida imorgon!


Genrep.


Lackat Donnens hovar.


Innan träningen igår.


Såhär såg det ut i sadelkammaren efter träningen... Puh!


Var bara tvungen att fota boxen efter att min son bäddat Donnens säng;-)På lägdan:-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela