whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Inspiration!

Publicerad 2015-02-27 22:06:54 i

Tittat på dressyr i världsklass idag. och en liten miniclinic med Patrik Kittel. Åh va jag är inspirerad!  Så ridsugen nu!!! Har handlat en fin väst att ha på framridningen och lite grimskaft, paddar, greencleaner, ett fint schabrak att tävla i och en käkrem och pannband till Donnen att tävla i. Bilder kommer. Imorgon blir det kür. 

Påväg till inspirationen

Publicerad 2015-02-25 11:53:40 i

VI är påväg till Lysekil. Jag var jättetrött i morse och försov mig. Ida-Jane frågade hur långt det var kvar i Brunflo (ca 4 mil hemifrån) och spillde kort därefter Coca Cola över hela sig. Tur jag packade in hennes väska längst in igår kväll... 
Vi är iaf påväg och det tar den tid det tar. Snöat en del efter vägen men nedanför Mora var asfalten framme och flera plusgrader så väglaget är bra. 

Jag fick igår kväll höra att Patrik Kittel kommer ha clinic efter dressyren på fredag. Wihooo!  Jag kommer vara full av inspiration att träna och tävla och peppa oss i Team Jämt Dressage inför nästa tävling om tre veckor. 

Det kändes dock lite vemodigt att lämna hästarna imorse. Hade pusskalas med Donnen som för övrigt hade bland sitt bästa pass igår. Fokus var att bara tänka och inte göra så mycket och få honom känslig för hjälperna. Han kändes helt fantastisk och trampade utan pisk och knappt skänkel och ökade jättefint i traven utan att jag behövde göra så mycket. Bara sitta där och styra och följa med. Har börjat värma på ett annat sätt också. 
Men nu är han vaccinerad och ska vila till jag kommer hem.

Påväg 
Utsikt från klubben.

Team Jämt Dressage

Publicerad 2015-02-24 05:49:43 i

Nu är  vi några stycken i teamet och jag åker imorgonbitti ner till min coach Marianne och Stuteri Light för att hälsa på och bli inspirerad. Vi ska även gå på Göteborg Horseshow  två dagar. Vår vän Katarina kommer på fredag morgon och då ska vi gå på mässa och se dressyreliten. Med andra ord kommer jag vara full av inspiration inför nästa tävling så att vi i teamet kan peppa varandra. 

I förrgår pulsade jag och Donnen i djupsnön så han trampade av sig en framsko. Men jag har tur att jag har så fina människor runt ikring mig så Katarina som är utbildad hovslagare kom och slog på den åt mig igår kväll så idag tänkte jag jogga en liten sväng med Donnen för att sen vaccinera en ytterligare gång vilket jag blev rekommenderad att göra även fast inte reglementet kräver det. Men för att han skulle få sina antikroppar så var det nödvändigt vilket jag inte visste.
Sen ska ju han ha en liten vila nu när jag är borta inför nästa tävling. 

Team Jämt Dressage

Publicerad 2015-02-22 07:39:00 i

Eller vad ska vi heta?  
Tidigt imorse läste jag om Team Dala Dressage och blev mycket inspirerad. De är några tävlingsryttare som träffas och diskuterar tävlingar, träningar, sporrar osv och peppar och stöttar varandra eftersom Man lätt blir lite ensam i den här sporten så jag tänkte att jag måste dra igång ett team! 
Så nu har jag gjort det. Vi är två än så länge. Vill Du va med? Lägg en intresseanmälan till mig. 

Säsongsdebut

Publicerad 2015-02-21 20:13:28 i

Idag har jag och Donnen tävlat. Vi debuterade Msv och han skötte sig bra och jag blev spänd. Vi fick 58,30% vilket är ok för att vara första tävlingen men jag måste rida bättre. Men han gjorde allt. Kanske den bästa ryggningen nånsin. Och vi fick en 7a på en travvolt och uppridningen och halten vilket jag tycker är så svårt. Å andra sidan va jag så osäker i början på veckan om jag skulle kunna rida i helgen då jag haft så fruktansvärt ont i ryggen men har knaprat starka smärtstillande och det har hjälpt mig. Blir det ikväll också... 
Fick hjälp av min fantastiska granne Jennifer som tog av skydd och serverade redbull och höll reda på mig. Sen kom hon förbi med godaste åttondelskakan och vi gick igenom protokollet. Tack för hjälpen @):- 


Vårvintern...

Publicerad 2015-02-20 15:15:08 i

...är fantastisk. Idag var det sigenom programmernt väder. Jag och Donnen joggade ut i skogen idag och det var så härligt. 
Ca 7 plusgrader. 
Igår red jag igenom programmet och förutom enkla bytena känns det faktiskt bra inför morgondagens säsongsdebut.

Träning

Publicerad 2015-02-18 06:15:27 i

Igår va vi och tränade för vår favorit Sara På Wången. Donnen va knäpp i transporten så det tog lång tid att köra så vi va lite sen. Snabb värmning i det läskiga men fina och stora ridhuset för att sen göra de svåra grejerna. Inte tränga med vänsterbogen öppna volt osv. Fick fin trav när jag lättade av med sätet så det måste jag tänka på. Höger öppna och sluta som vi haft svårt för satt fint. Jobbade mer med vänstersidan. Också pratade vi lite om den mentala biten så det känns mycket bättre nu inför tävlingen på lördag. Sara du är en klippa! 

Storm

Publicerad 2015-02-16 20:11:43 i

Riktigt skitväder nu några dagar. Storm verkligen. Inte hård blåst utan storm. Stormbyar säger dom men jag vet inte jag. När jag for och hämtade hö idag så for övre luckan fram upp på transporten. Aldrig hänt förr. 
Donnen fick ett lätt pass idag då vi ska träna imorgon. Gjorde fina små tramp men fick inte med mig högersidan riktigt idag men blev bättre mot slutet. Galopp-skritt satte vi idag så det känns bra. Det drar ihop sig.

Publicerad 2015-02-13 07:06:23 i

En vecka till årets första tävling och igår kändes det inte bra förrän slutet av passet. Då blev han fin och energisk som han behöver bli för att han ska få in rumpan och komma upp i formen. Idag tog vi en rematch och då det dessutom stod en otäck regnbåge (hinder) framme så var han tidigt energisk och förutom att han busade lite med mig idag också med att byta galopp lite som han tyckte så va han fin och jag känner mig mycket nöjd med morgonens pass. Han var sedan lydig då jag gjorde några galopp-skritt-galopp övergångar även i förvänd och trampade honom några steg. Gjorde de bästa bakdelsvändningarna någonsin och bästa travökningarna då även övergångarna flöt fint. Jag har läst lite Kyra och har försökt att ändra min sits lite genom att inte luta mig så mycket tillbaka i traven och flytta fram skänkeln lite vilket har gjort att jag sitter med stilla i travökningarna. 
Tänk att få rida för Kyra. Vilken dröm! 

Den som inte tror på mig tror fel. Jag siktar högt. Jag vill bli riktigt duktig. Att jag kliver upp 03:15 för att hinna åka till ridhuset några gånger i veckan är väl bevis nog. Vissa säger att jag är galen. Det kanske jag är. Men en lycklig galning att få rida Donnen. Det är VI och jag följer honom dit han tar mig. Finaste<3 


Snön...

Publicerad 2015-02-11 21:05:33 i

...har tinat bort nästan helt. Så nu är det väldigt mörkt. Men solen har tittat fram och igår lyckades vi få in en fantastisk ridtur i solsken och+7 mellan stormarna. Vädret växlar mycket just nu... 

I övrigt har veckan sett ut såhär :


Väderomslag...

Publicerad 2015-02-06 08:52:00 i

I förrgårvar det -25. Igår -20. Imorse när jag klev upp för,att åka till ridhuset var det +grader och storm. När jag kom tillbaka till stallet hade det tinat en decimeter och var 5 grader varmt. Det vart jättehalt och var ganska spännande påväg tillbaka... 

Idag hade vi fullt fokus trots att ridhusdörren blåste upp och jag är mycket nöjd med dagens pass. Vi tränade övergångar galopp-skritt-galopp och att trampa lite i traven och aktivera bakdelen och få upp framdelen genom mycket övergångar och sluta på diagonalen. Och vi hittade en ny växel i ökade traven. 


Fick en ny kavaj av min snälla mamma. Halva reapriset. 

Köpt en bagagnad tävlingsblus för 50 kr. Kingsland. It's all about the details. 

Donnen i höstas. Fiiin!

Snö snö snö....

Publicerad 2015-02-01 12:03:46 i

Det har snöat i flera dar och inatt hade det kommit några decimeter och rejäla drivor hade bildats då det blåst rejält. Det gör det fortfarande. Snöar och blåser. Min gårdsdräng har ju som jobb att skotta snö och dräng Jr är såklart med i lastbilen så vår gård är ju inte direkt prioriterad. Hatar att skotta snö men nu är det isf gjort. För ett tag iaf. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela