whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Wow!

Publicerad 2015-01-31 13:27:40 i

Red min Donnen ute efter "min" väg och wow va han gick. Trampade lite och fram i ökad trav och snabbt samla och trampa varvat med skolorna. Sen var det bara att sitta av. Varför slita när han gör det jag ber om perfekt? Allt går ju att förbättra men nu var det så perfekt det kan bli för närvarande. Sken som en sol när jag red:-D 
Tränade att tänka vad jag ska göra innan jag lägger så mycket hjälper. Ofta upptäcker man att det inte behövs så mycket. Hästar är känsliga djur. Det hör också till den mentala träningen som jag är inriktad på. Det gör skillnad. Boka gärna ett pass med mig speciellt nu inför tävlingssäsongen. 

Ofokuserad idag

Publicerad 2015-01-30 08:16:52 i

Min son har haft öronvärk inatt och somnade en kvart innan jag for till stallet imorse så ett par timmars sömn gjorde att jag hade lite svårt att fokusera på ridningen fullt ut. Jag var inte stadig i sätet så Donnen bytte hela tiden i galoppen så vi fick backa några steg idag. Han känns lite trött så vi ska nog öka kraftfodret lite. 
 
Nu ska jag sova lite...


Programridning

Publicerad 2015-01-29 15:52:41 i

Nu har jag gjort min arbetsvecka och ska bara jobba med hästarna resten av veckan. Har sovit lite i soffan med barnen. Mysigt. 

Igår kändes Donnen fin och satte galopp-skritt övergångarna fint i båda varv så nu ska vi börja rida linjen med enkla byten i MSVC1 igen och rida hela programmet. 

IGår var Donnen jättetrött och stod och blundade medan han morgonkissade och sen ställde han sig vid boxdörren och gäspade. 

Rådjuren bor i trädgården hos oss just nu.

Morgonpigg

Publicerad 2015-01-27 05:48:05 i

Igår klev jag upp jättetidigt och lastade Donnen och for till ridhusetför att hinna rida och vara hemma igen till 6.30 då pappa går till jobbet. Jag har enormt stöd av min familj vilket underlättar mycket. 
Vi tränade galopp-skritt och Donnen gjorde bra ifrån sig och jag kan nu ganska enkelt få honom ifräscha ttraven och kvicka galoppbakben vilket bådar gott då jag anmält oss till första tävlingen om tre veckor hemma på klubben. Vi ska debutera MSVC1. 

Om fyra veckor är vi nästan påväg till Lysekil för att hälsa på min coach Marianne och hennes familj på Stuteri Light (stuterilight.se). Vi ska även gå två hela dagar på Gothenburghorseshow. och se världsklass dressyr två dagar tack vare Maria från Toricenter. Det kommer bli fantastiskt!!! 
Jag har sån tur som har så fantastiska människor och djur ikring mig<3 

Styrketräning

Publicerad 2015-01-25 12:22:21 i

MIn son är sjuk så idag red jag på min vinterridbana och pulsade snö utanför huset medan min sjuke gårdsdräng mockade och skottade spån inne o stallet. 
Donnen känns verkligen fin nu och orkar gå kvar i stadig form i traven även i djup snö. Han känns stark och blir inte helt slut efter ett hårt pass längre. 
Sen gick vi en sväng i skogen med Dingla. Ridhusmorgon

Publicerad 2015-01-24 13:34:10 i

Imorse klev jag upp tidigt för att hinna rida i ridhuset innan träningarna började. Donnen gjorde bra ifrån sig till slut och gjorde bra övergångar galopp-skritt i höger och hyfsade i vänster. I traven gjorde vi övergångar skritt-trav-mellantrav-halt-trav-halt-trav-skritt osv för att han ska bli känsligare i hjälperna och tänka framåt rejält. Gjorde nog bästa halten från trav vi någonsin gjort. Också börjar vi sakta men säkert snabba på bakbenen för att jobba mot att tillslut i framtiden bli piaff. Det gör mycket och jag får mycket gratis efter det arbetet. Traven blir så fantastiskt fin och i det gjorde vi en bra hörnpassering och gjorde en riktigt fin högeröppna(den svåra)i följd av en volt och höger sluta som i MSV C1. Plötsligt fungerar det:-D 
Nu börjar skav-säsongen sakta komma smygande och jag är glad att jag inte klippte hela Donnen. Så därför har jag bytt sporrar... Och sytt egna sporrskydd till.

Planer

Publicerad 2015-01-23 09:42:13 i

Jobbar inte idag utan sitter och funderar på hur jag ska fortsätta finansiera mitt hästeri. Jag siktar högt. Jag vill gå hela vägen. Donnen har kapacitet för det. Jag behöver träna mer. Tävla mer. Vilket innebär åka längre och bo över. Vilket kostar mer pengar. Jag behöver ett nytt kandar. Ett PS då Donnen går så bra på det. Jag behöver också bett till det. Sprenger älskar Donnen. Mer pengar.. Behöver två par nya vita ridbyxor i storlek 36 då jag gått upp i vikt. Klädsamt säger vissa men tråkigt för min plånbok. Behöver ett till schabrak att tävla i. Allt kostar pengar men det är det roligaste jag vet. 
Så nu letar jag sponsorer. Skrivit flera mail idag och hoppas att något av dom leder någonstans. 

Därför kommer jag nu börja erbjuda träningar i dressyr och mentalträning. Jag lägger stor vikt vid mentalträning själv då det är så viktigt i ridningen då vi sitter på en levande häst som känner av oss så väl. Det kan även röra hopprädsla eller något annat vi tycker känns otäckt. Det är dessutom en sport som är tuff mentalt eftersom man är ganska bra på att kritisera och se ner på i ridsporten tyvärr. Jag har själv gått igenom detta och tagit mig dit jag är idag med hjälp av mental träning. 
Jag är inte låst utan kan förflytta mig hem till ditt stall. 
Välkommen med din förfrågan till ac_84_92@hotmail.com 

Ser fram emot DIN anmälan! 


Det ska vara roligt att tävla!

Till salu

Publicerad 2015-01-17 08:00:52 i

Stubben sporrar 2,5cm med omvänd trissa. 300 kr inkl sporremmar. 

Lackboots som Donnen växt ur. M-L 80 kr.

Träning

Publicerad 2015-01-16 22:21:09 i

Igår kväll tränade vi för Sara Ljung och det gick riktigt bra. Vi fick bra beröm för arbetet vi gjort sen sist. Nu är Donnen tio gånger lydigare och far inte och busar med mig. Vi tränade på övergångar galopp-skritt på volt för att hitta de perfekta sprången att sakta av i. Och jag fick mycket bra hjälp med det. Att spänna höfterna och va snabb med skänkeln ist för att rida som det vore mellangalopp med sätet och i högervarvet där han är lite starkare hittade vi precis den rätta känslan i avsaktningen. 
I travskolorna tränade jag att släppa ut vänstersidan i högerslutan och högeröppnan. I vänster är han rätt bra nu. Jag fick med mig bra hjälpmedel för vardagsträningen så nu är jag peppad. Och Sara är himla bra att rida för.

Mina nya stövlar är iaf bra.

Värd miljoner...

Publicerad 2015-01-04 20:54:24 i

...var Donnen idag. Vi red galoppbommar på böjt spår och tränade förvänd galopp och enkla byten och red några MSV C linjer och han var som en gummiboll. Fantastisk känsla att ha honom så framme. Han blir riktigt taggad nu. I traven dansade han fram min fina häst och var så fin msv c rörelserna i traven :-). Ryggade fint också och bakdelsvändningarna går fint nu men är lite stora men han trampar runt hela vägen nu. 
Mamma hälsade på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela