whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Nya gångarter

Publicerad 2015-07-30 09:49:29 i

Att behålla flytet i samlingen är så svårt. Har ju såklart med styrka att göra men Donnen har känts så pigg och nu när vi kan samla mer i skolorna och i galoppen så känns han helt plötsligt trött och seg. I helgen kände jag verkligen hur bogarna var loss och hur han tänkte framåt. Jag får alltid en ny aha upplevelse nu när jag rider vilket är roligt men nu har jag blivit lite ytterligare perfektionist och tänker lite för mycket vilket gör att jag inte känner mig nöjd. Tävlingsstressen som visar sig. Men det känns inte bra att Donnen känns lite trött i baken. Så nu ska vi nog ta det lite lungt för det är ju tävling nästa helg. 

Jag är förkyld. Har haft ont i halsen någon vecka och nu och lite hosta. Rösten försvinner emellanåt och det är lite trångt att andas ibland. Framförallt har jag så ont i kroppen och feberyrsel. Så lite vila kanske kan va på sin plats.

Här kommer lite bilder från senaste veckan. 

Min son vid kameran. Allt är lite lätt suddigt, haha! 
Också en bild på Jennifer och Fabregas på senaste lektionen. De var så fina i matchande tröja och huva från Gina Tricots Grand Prix collection. 

Regn regn och åter regn.

Publicerad 2015-07-23 20:11:30 i

Tråkigt att det regnar hela tiden. Idag red jag och Donnen programdelar på ridbanan och blev lagomt blöt. Det droppade från skärmen på hjälmen och jag fick lov att smörja allt efteråt. Får mer och mer känsla för galoppen för att göra enkla bytena och behålla aktiviteten och red serpentiner för att få honom rak och behålla aktiviteten vilket är lättare på böjt spår för att sen gå ut på fyrkanten och behålla det och det är svårt. Jag blir för okänslig och för seg i hjälperna. Träna på. Också tränade vi på att behålla flytet och bjudningen samtidigt som bärigheten i traven. Blir mycket av den träningen framöver. Öppna-volt-sluta på långsidan. Mycket lättare att rida sluta på diagonalen.

Ikväll har jag haft lektion för Jennifer som tränade program. Jag har superont i halsen så har lite dålig röst emellanåt men det gick bra ändå. De måste träna mycket vägar som är enkla poäng att knipa. Det fick riktigt fint på slutet och Fabbe var superfin och de red verkligen ihop sig och hittade flytet. Jättekul.
Renodla hjälper

Publicerad 2015-07-21 13:11:36 i

Pga några bönder som inte visat hänsyn med sina traktorer så har Donnens bilfobi ökat igen. Han blir till och med rädd på gården nu så nu får vi börja träna hemma igen innan vi ger oss ut på vägen igen. Tror att det är Donnens enda problem faktiskt. Annars är han en fantastisk häst.

Har känt att han blivit seg för hjälperna trots att han känns väldigt pigg just nu. Så idag har vi renodlat hjälperna och det tog skruv på ett pass och det blev så lätt att rida. Jag hade bra kontroll på galoppen som annars kan bli lite av och på. Helt plötsligt kan det bli piruettgalopp och vi har inte lyckats komma ur den. Nu kände vi in varandra och jag måste se till att alltid ha samma bjudning och bakbensaktivitet som jag hade idag. Idag dag satt vi på en rak väg och i skogen. Den bjudningen är svår att hitta inomhus. 

Donnen går för övrigt i och dagbetar i egen hage nu eftersom att Dingla vägrar gå över diket till andra lägdan. Iförsig behöver hon inte fetare bete men det vart lite liv att knappt kunna se varandra. Nu efter tre dagar så besvarar han inte ens hennes gnäggningar. Bra träning.

Jag har sålt bort mina för små tävlingskläder och har fyndat en tävlingstopp från Spooks. Skulle behöva en till men hittar ingen i min prisklass så då sydde jag en egen igår.

Galopp galopp!

Publicerad 2015-07-18 17:10:54 i

Igår gick jag och Donnen med Jennifer till ridhuset och red. Vi tränade mycket galopp då han behöver gymnastisera sin kropp och flytta bogarna utan att gasa och ist förbli aktiv bak. Han gjorde två bra galoppslutor och sen tränade vi några övergångar. Också tränade vi böjning och ställning och ha koll på bogarna i sluta och öppna i trav och att tempoväxla lite i skolorna för att behålla bakbensaktivitet. Det var roligt att rida verkligen 😀 
Donnen såg lite konstig ut i spegeln. Grannen Emely i bakgrunden. 

Jennifer tränade vidare med nedsittning i trav inför dressyrtävlingen som närmar sig. 

Letar en till tävlingsblus förresten. Helst Spooks. Så mejla jamtdressage@outlook.com ifall ni har någon till salu. 

Idag red vi ut i skogen och det var omvända roller då min lugna häst var laddad och Jennifers inte alls. 


Det närmar sig.

Publicerad 2015-07-15 20:17:45 i

Igår satt jag och Donnen och galopperade på utebanan på klubben och han kändes rätt fin faktiskt. Hyfsat nöjd med min egen prestation också. Sitter mer och mer fast i sadeln vilket känns bra då det är vara några veckor till dressyrmeetinget här hemma på klubben. Strömsund har faktiskt väl anordnade tävlingar som absolut är värda att åka på. 
Skrev ett litet inlägg på min mental träning sida om tävlingsstress igår. 

Träning!

Publicerad 2015-07-10 08:18:23 i

Jag har ridit kurs. Framförallt för att få hjälp med min sits med tanke på att jag suttit och gått framåtlutad pga smärtan i magen. Det var fantastiskt roligt och fick bra verktyg att jobba med. Tex att stå med hälarna mot väggen med böjda ben och ryggen mot väggen för att känna vart man har den lodräta sitsen. 
Det var jättekul att träffa nya och nygamla och gamla bekantskaper och jag ser fram emot framtida samarbete.
Tack Karin Jönsson för bilden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela