whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Mors dag

Publicerad 2015-05-31 18:03:16 i

Imorse sov jag länge och sen tömkörde jag Donnen. Han förstår vad jag vill nu så jag står i mitten och liksom bara tänker vad han ska göra och han gör det. Duktig häst.

Sen hjälpte jag Jennifer med sin att trava bommar och ta några språng. Jennifer har förbättrat sin sits mycket och redde ut problemen jättebra. Det är ju bra att det blir problem när man har hjälp för ju fler problem man löser desto mer självsäker blir man som ryttare. Sista språnget var verkligen super och vi gosade lite medans matte byggde bort. 

Tittat på clinic från Kraftsamling men Tinne och Frenk vilket var intressant och givande. Samling är egentligen likadan från unga till välutbildade äldre hästar, det är bara olika register. Det handlar ju om att leka med samling under utbildningen. Kul att höra vad hon ville se hos unga hästar och vad domaren Frenk ville se. Full av inspiration! 

Igår kväll kom min gode vän och Donnens massör Ulrika förbi och vi pratade en lång stund om dressyr och domare och hur det bedöms och hur det är lätt att gå ner sig pga av dömande både av domare och övriga "hästvetare ". Det gäller verkligen att vara stark i sig själv. Det kan ju jag hjälpa till med:-) 

Fått fina morsdagspresenter. 
Barnen har handlat och tillverkat till mig. Älskade barn<3 

Fina vänner

Publicerad 2015-05-27 09:17:06 i

Jag har fina vänner. Ni bryr er Om hur jag mår och försöker hjälpa mig på bästa sätt. Jag är så glad och tacksam att ni finns där. Aldrig uppskattat er så mycket som nu. 
Tack för att ni finns<3 

Deppar ihop...

Publicerad 2015-05-23 21:40:07 i

...och vill dra täcket över huvudet och jag vet ju att jag inte mår bättre av det så därför bestämde jag mig för att leva som vanligt, nästan iallafall. Åkte till Tanne på dressyrtävling och coachade lite och sen följde jag och barnen med mina föräldrar till Springmeet och kollade på raggarbilar. Lilleman var så lycklig :-) 
Blev även bjuden på mat så idag blev trots allt en bra dag. Även fast jag har ont och är trött. 
Over and out. 

Sista turen på länge...

Publicerad 2015-05-20 22:27:36 i

...hade jag tänkt att detta inlägg skulle handla om men... 
Mamma var med mig igår så jag fick komna ut på min fina.

Det var härligt och jo Donnen har kliat bort man igen...

Imorgon torsdag skulle jag äntligen opereras efter 3 månaders väntan. Men så fick jag ett samtal och den är inställd. Någon annan är viktigare. Besvikelsen är stor.
 Nu ligger jag här och hoppas att Citodonen ska göra nåt annat än att få mig illamående så jag får sova. 


Domardebut

Publicerad 2015-05-17 17:17:15 i

I lördags agerade jag domare på pay and jump eftersom jag inte kan bära och lyfta men vill hjälpa till på klubben så fick jag det uppdraget. 

Sen åkte jag med min gode vän Ulrika på en sadelprovning också fick jag mina nya T-stigläder då de gamla är utslitna. 

På kvällen kom Jennifer och vi drack vin, åt choklad och pratade om allt möjligt och mental träning. När det var dags för sängen visade det sig att det snöade för fullt och var alldeles vitt på backen så hästarna fick komma in och sova istället. 

Det har varit bra dagar med mina nära och kära. 

This is life!

Publicerad 2015-05-15 22:14:16 i

Samlar energi hemma på gården med hästarna som fått gå ut i sommarhagen och är mycket lyckliga!

Idag har bäste grannen Jennifer och fina Fabregas tagit ett rejält hopp i deras utbildning bokstavligen! Och jag är så otroligt stolt över er och glad att jag får vara med på deras resa.

Och när man får en sådan här kommentar blir jag så rörd:') <3 


Jag älskar det här! Coacha is my life :-D 

Men jag har fortfarande en ond knöl på magen så jag ska nu bädda ner mig och vila men nu är det bara en vecka kvar till op:-) 

Trevlig helg på er!

Att lära av varandra

Publicerad 2015-05-11 13:27:49 i

Vi har mycket att lära av varandra och varandras olika inriktningar med hästarna. Till Exempel western. Hur man tänker vid inridning och hantering. Vikten av respekt och avslappnad häst. Finns en bra artikel i nyaste Cheval( www.cheval.online-magazine.nl
) med tips på ledövningar. 

Här är en bild på Jennifer när hon jobbar med sin fina Fabregas. Det här har hon lärt sig hos John Hickey som är bror med Eamon Hickey och känd för att ta sig an problemhästar och lära ryttare och häst att trivas tillsammans. 
Den här hästen har haft sadeltvång så tanken här är att vara besvärlig innan uppsittning för att det ska kännas bekvämt för hästen när ryttaren sen sitter på.De här två har gjort en fantastisk resa och det är kul att få vara med och få se vilken tillgiven häst han blivit fina Fabregas. 

Härlig dag.

Publicerad 2015-05-09 23:50:50 i

Jag har Haft en bra dag. Mamma fyller år och dom kom hit mitt på dan då jag klev upp. Har haft ont inatt och jag var tvungen att sova ikapp lite. 
Donnen tömkördes och han börjar äntligen förstå vad jag vill. 
Det var fint väder och vi satt ute hela dan. Efter middagen så åkte jag och stöttade Jennifer när hon red sin fina Fabregas. De har gjort en lång skumpig resa och nu är han riktigt fin och Jennifer gör det otroligt bra. Det är så kul att få va med på deras resa. 

Jennifers dotter har fått en shetlandsponny. Jättesöt!

Hur man orkar ha ont.

Publicerad 2015-05-09 10:26:58 i

Jag har ett knä som strular lite ibland men med rätt träning så märker jag sällan av det. Jag har också en arm och axel som jag har ont i men samma där, rätt träning så går det oftast bra. Också är det ju ryggen. Jag har fortfarande foglossning dvs allt är "löst" trots att det är snart fem år sen jag födde min son. Självklart har jag träningsprogram även för ryggen och visst blir den bättre när jag tränar men helt utan smärta blir jag aldrig.  Detta har varit otroligt jobbigt både fysiskt och psykiskt då kroppen helt enkelt säger nej och jag som ryttare är ju en idrottsman så ibland är det så tufft när man vill så mycket men kroppen säger nej. 
Nu mera klarar jag mig förvisso ganska bra utan att behöva vara konstant nerdrogad av starka smärtstillande tabletter men så kom bråcket. 
Jag har ett hål i buken som är inflammerat och gör att kroppen säger nej. Det har gjort att större delen av min tävlingssäsong går bort. Det är tufft då jag lagt ner otroligt mycket energi, tid och pengar hela vintern på att träna för att visa upp allt vi lärt oss jag och Donnen. Besvikelsen var stor när kroppen sa nej. Emellanåt har jag dock kunnat kravla mig upp på min fina springare för att hålla humöret uppe och komma ut i skogen med min bästa vän. Det är underbart. Och jag är så lycklig då och hela den dagen. 
Nu säger kroppen NEJ! "Knölen" på magen tycks nu vara mycket inflammerad då mycket stark smärtstillande krävs och jag har nu ett flertal gånger varit påväg till akuten då jag faktiskt inte orkar ha ont mer. 
Så hur man orkar leva med att ha ont? Min onda rygg kommer vara blahablablaha när min knöl är bortopererad. 
Donnen hoppade på mig häromveckan så min fot blev lite färgglad och är fortfarande ond.

Äntligen!

Publicerad 2015-05-06 13:49:46 i

Jag har haft riktigt ont på sistone så idag när jag ringde Operationskoordinatorn för femtioelfte gången så Fick jag äntligen en operationstid! :-)) 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela