whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Träna träna, VM, GHS

Publicerad 2014-08-30 18:50:23 i Hästar,

Tränar på högvarv inför två sista två tävlingarna den här säsongen. Nästa är om en vecka i Bräcke och jag har ingen hästskötare så om någon är intresserad så är det bara att höra av sig:-)
Red för Ingela i torsdags och hon red honom en sväng och han blev himla fin. jättekul att se verkligen och hjälper mig att förstå bättre när jag sitter på också. Jag har inte dom här problemen med låg i formen osv när jag rider ute så vi måste rida mer på plan och inomhus så idag for vi till ridhuset. Tränade tagen bakdel i galopp och minskade volten och provade vända några steg vilket gick bra. Jag måste komma ner i sadeln och bli mer stilla så kommer det bli mycket bättre. Också tränade vi på att vara lite mer uppe i formen i traven och massor med skänkelvikning och tagen bakdel och sen sluta för att han ska bli mer loss i bogarna och mata på framåt. Också massa övergångar och rejäla halvhalter för att han ska komma upp i formen och bort från handen så jag inte behöver göra så mycket utan "åka" lite också. Händer mycket med Donnen just nu vilket är så spännande.
Såhär har det sett ut senaste veckorna.
Dock har "min" tonåring åkt tillbaka till bästkusten och det är så himla tomt utan henne :'( Jätteduktig tjej som jag haft mycket hjälp och stöd av. Min tillvaro kändes mera hel när hon var här och hon fattas oss.Det är ryttar VM och jag har fått massa inspiration av dessa fantastiska hästar och ryttare. Vilka dressyrelit vi har i Sverige!
Så i torsdags släpptes biljetterna till Göteborg Horseshow så 28e februari sitter vi på rad 1 i scandinavium och njuter av dressyreliten med mina fantastiska vänner :-) Åh va jag längtar!!!

Blackout

Publicerad 2014-08-17 12:22:29 i Hästar,

Idag gick det mindre bra. Donnen kändes fantastisk när jag red fram och det hade nog gått fint om inte jag hade glömt vägen inte bara en gång utan fyra gånger... Men fick ändå rida klart eftersom det inte var en riktig klass och därmed inte påverkade nån annan. Mycket besviken på mig själv idag.


Tävling

Publicerad 2014-08-16 18:01:57 i Hästar,

Idag har jag och Donnen tävlat hemma i Strömsund och startat LA:3. Vi fick 63% och blev trea av åtta starter så var bara två placerade. Lite snöpligt.Tyvärr lyckas jag inte visa upp honom som på träning men pappa filmade och det såg faktiskt bättre ut än det kändes. Imorgon ska vi starta LA:4 men tyvärr har alla i klassen strukit sig så det blir ingen klass men jag glad att jag får rida och få en bedömning ändå. Ska försöka lägga ut en video senare.

Här är en länk till Donnens pappa Eficaz.
http://www.sperlingsholm.se/dressyr/avel.htm


Genrep

Publicerad 2014-08-14 15:20:09 i Hästar,

Idag var det genrep och Donnen känns välriden och stark så det känns bra. Jag är dock fortfarande förkyld så det känns mindre bra. Men har bunkrat med redbull och gainomax så jag ska nog orka det här.Tokungarna tältade i hagen inatt.

Lite bilder från senaste tiden.

Publicerad 2014-08-12 10:18:31 i Hästar,

Vi var till Havsnäs Vindkraftpark och gick till Kvällknäppen som är en liten stuga mycket vackert belägen 654 möh med helt fantastisk utsikt.


Tonåringarna har tältat i skogen utanför oss. Ida fick också va med stortjejerna.

Dom paddlade ända bort till näset häromkvällen på surfingbrädan tokungarna.


Vi har också varit på kräftskiva.


Min morfar har fyllt 80 år och hade öppet hus. Jättetrevligt.


Barnen var så finklädda:-)Också har jag ridit massa förstås.
Donnen går bra just nu...

Publicerad 2014-08-12 09:41:38 i Hästar,

...men värre är det med mig. Jag har 4 dagar kvar till tävling och jag är förkyld och min kropp orkar inte riktigt rida en LA just nu. Tre träningstillfällen kvar och vi har knappt ridit nya programmet... Inte bra. Men han känns väldigt fin och himla pigg och nog finns det en liten räser i Donnen så det är kul! Synd bara att jag inte är nog följsam just nu eftersom jag har ont i kroppen och framförallt ryggen.
Tränade för Ingela häromdan och vi hittade tillbaka till känsligheten i min ridning och Donnen har blommat ut:-D

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela