whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Flying change

Publicerad 2016-01-26 20:30:01 i

Låter fint på engelska eller hur? Galoppombyte. Vi gjorde idag ett riktigt bra byte och jag är så glad 😁 Fick känslan för det och jag hade kontroll på det hela vägen. 
Jag har anmält till första tävlingen och det känns väldigt bra att börja säsongen så tidigt och Donnen är väldigt pigg nu.

Dingla är också pigg och igår hittade jag henne i skogen och dom har inte skog i sin hage... Idag flyttade hästarna till nytt stall där det även går en tjur. Donnen brydde sig inte men Dingla (?!) blev så rädd(?!) och drog igång allihop. Donnen visade sin finaste passage och blåste som aldrig förr medan tjuren stod på exakt samma plats och blixt stilla och glodde på idioterna mitt emot hahahaha 😂 

Nu ska vi ta det lugnt några dar eftersom hästarna blev vaccinerade idag. 

Ojojoj

Publicerad 2016-01-21 19:29:09 i

Nu händer det mycket. Sen sist har jag hunnit med en hel del. Jag och några av mina elever var till Överby Stuteris fina anläggning och lyssnade på Johanna Lassnack från Ryttarinspiration. Det var inspirerande och jag tog med några knep som jag kommer använda i min undervisning. 


Också är Donnen igång igen efter sin vurpa och han känns fin. Imorgon ska vi träna.

Det är mycket spännande på gång framöver och jag försöker följa min dröm.

Vurpa

Publicerad 2016-01-06 15:43:38 i

Häromdan blev Donnen rädd för skotern så han gick omkull och skrapade upp ett framknä och kanade in i ett träd. Två svullna framknän och ett blåmärke på sidan ryggen. Han har dock otroligt bra läkkött och är ganska tålig så på kvällen var han inte ens halt längre utan. Det känns skönt och eftersom det blev 25 grader kallt så får han ha lite vintervila nu. 

Jag har haft det gött i Umeå i dagarna två med min Karin. Vi var på avelseminarium först och bodde sen på fyrstjärnigt hotell med sjukaste duschen. 


Igår var vi på Umeå Ryttaförening Hippologum och tittade på clinic med Rolf-Göran Bengtsson. Det var intressant och han var väldigt noga med att hålla hästen rak genom att hålla reda på ytterbogen. Och att hästarna skulle fram. Dessutom var han även noga med formen på hästen och grunddressyren vilket det tyvärr brast i hos många av de ridande ekipagen. 

Det här stoet e. Airlane H var väldigt trevligt både rörelsemässigt och i hoppningen. Karin har ju en yngre avkomma efter samma hingst som har en härligt inställning till arbete som vi verkligen hoppas på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela