whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Ingen summering i år

Publicerad 2012-12-24 08:42:23 i Hästar,

I år tänker jag inte skriva någon summering på gångna året. Det har inte varit ett särskilt bra år så jag orkar inte gräva i det. Jag hoppas istället att det ska vända nästa år och mitt mål är att kvala till Msv B med Whinney som haft sin vintervila nu när jag haft så ont i ryggen, varit sjuk och barnen varit sjuka.
Äter en del smärtstillande för ryggen och ibland en rejäl tablett då jag sovit dåligt en längre tid. Blir sällan då jag blir illamående och kräks av dom bästa tabletterna. Men sover gott på dom så ibland får jag stå ut med att må lite dåligt dagen efter en god natts sömn. Har även fått låna TENS (paddlar med ström i) som ger en skön smärtstillande känsla. 
Jag har fortfarande ögoninflammation men har iaf fått antibiotika. Vincents har gett sig men han har istället haft feber men nu är dom friska båda två(ta i trä).
Barnen springer nu och frågar när Tomten ska komma(nu är kl 9.30) så det lär bli en lång dag detta. Men idag är barnens dag och Whinney ska få vila och jag ska bara le och se glad ut när barnen tjatar:) Whinney hade pepparkakor som Ida-Jane bakat i julstrumpan, undrar om hon blev glad imorse?
 
Förutom att det snöar(igen!?/fortfarande!?) så är det bara -5 ute så det tackar jag för!
 
Det roliga som hänt detta år är ju att Whinney är fräsch och igång igen. Här är en bild från i somras när hon var på bete hemma och vi varit igång en och en halv vecka sedan 9 månader vila för Whinney och 3 månader riduppehåll för mig. Fina tanten som har en raket i rumpan och inte kan skritta:)  
 
God Jul på er allihopa!
  
 

För varenda unge

Publicerad 2012-12-18 14:12:00 i Hästar,

En bloggpost för att utrota polio

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att helt radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift men det går. Och du kan hjälpa till. 

 

 

    Mayen är en månad gammal och ligger i sin mammas famn där han får en dos poliovaccin. Foto: © UNICEF/Brian Sokol

 

Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by. Det gör UNICEF. Genom världens största hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen. Köp vaccin och hjälp till att utrota polio!

http://unicef.se/ad/04AD71?target=/gavoshop/192-poliovaccin

För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker för att rädda livet på 20 barn.

ps. Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.


Poliovaccin 72 kr för 60 doser finns på unicef.se/gåvoshop. Foto: © UNICEF/Pelle Bergström

 

Längtar!

Publicerad 2012-12-07 15:09:56 i Hästar,

Sedan min lilla åktur på Whinney för några veckor sen så har min rygg inte blivit bättre. Har provat rida och det gick ganska bra till jag klev av och nästan inte kunde gå. Har nu fått ridförbud... Doktorn gav mig piller så jag inte ska ha så ont så jag kan sova men dom bästa kräks jag av och dom andra känner jag mig trött och bakis på så det var inte heller någon höjdare men sov rätt ok. Jag har sovit så dåligt på sistone att jag inte kunnat koncentrera mig på jobbet så jag har fått stanna hemma och Whinney har fått vila lite. Min ryggrad verkar vara roterad men till veckan ska jag på röntgen så då får vi kanske lite mer på benen till en lösning. Fortsätter träna stabilitet så länge. Dessutom har vi inte haft snö utan stenhårt och skitkallt så lämpligt att det vart lite ofivillig vila just nu. 
Ida har haft extrem magsjuka och Vincent har rejäl ögoninfammation och jag har fått det i ena ögat idag... Typiskt.
 
Ska sätta igång Whinney till veckan igen och longera så får väl min tränare rida lite. Jag har börjat gett henne munkpeppar eftersom hon brunstat typ 3 månader så kanske hon blir lite trevligare att rida. Hoppas det funkar!
Jag har fått ett Kingsland underställ(med korta ben) i tidig julklapp av Micke och barna och Whinney har fått lite nya grejer, bla ett par svarta lackboots:) Så jag längtar efter att använda alla nya saker!   
  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela