whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Gott Nytt År!

Publicerad 2014-12-31 19:38:38 i

Igårkväll tog jag en Citodon  och fick slipp<3a min onda kropp en stund. Rejält väderomslag från -20 till +7 och då får jag ondare i kroppen. Ryggen blir värre och alla leder värker. Så imorse sov jag lite längre då tröttheten av tabletten sitter i även på morgonen. Sen sadlade jag Donnen och for till ridhuset. 
Vi galopperade galoppbommar på böjt spår och det var bra träning. Fick bra koll på bogarna och han blev litemer följsam i travslutorna.
Jag har en fantastisk häst och jag är alltid glad att rida honom. 
Det har varit ett fantastiskt försra år med Donnen.
Min gubbe kom hem med lite bling till mig lagom till nyårsafton.
jag och Smilla var i skogen då det var för halt till och med för Smilla att sparka på vägen.
Såhär varmt var det när vi for från ridhuset idag.
Tänt ljus för fina Whinney. Du fattas mig<3
Tack för 2014 och Gott Nytt 2015!

2014-2015

Publicerad 2014-12-30 12:17:09 i

Har ju redan sammanfattat tävlingssäsongen i ett tidigare inlägg så nu tänkte jag berätta om mina planer för tävlingssäsongen 2015. Vi tränar just nu mycket på formen och flytet i skolorna i traven och enkla byten och även byten för att vara förberedda att debutera Msv C i mars och kvala till Msv B denna säsong. Har planerat säsongen så får vi se hur det håller. Det är Donnen som bestämmer. Jag följer honom dit han bär mig. 

Den sista fina bilden har Zickan tagit.

Vackert väder men kallt

Publicerad 2014-12-29 20:34:07 i

Det har varit väldigt kallt i helgen. Igår var vi ute och pulsade insvept i tjock yllefilt och kinderna sved innan vi kom in igen. 
Är de int vackert så säg...

Trasiga stövlar del 2

Publicerad 2014-12-27 19:16:59 i

Glömde skriva om rubriken haha! Dragkedjan på mina gamla stövlar åker ner hela tiden. Eller egentligen bara den vänstra. Den andra har Wilbur trampat sönder hälen på. Det syns inte men det känns att den är lös inuti. Dessutom är resåren något trött så en renovering är utesluten. Jag letar nu ett par riktiga stövlar så om någon har ett par stående så hör av dig. Jag har storlek 36 34 45 ca beroende på nya eller begagnade. 

Trasiga stövlar...

Publicerad 2014-12-27 19:00:08 i

Idag har vi varit ute väldigt  mycket trots kylan. Det var ca -15 när jag och Donnen pulsade iväg i skogen imorse. Ju längre ner vi kom desto kallare blev det. Mycket träd har fallit ned och detär svårare att ta sig fram nu. Mycket snö även i skogen så det var bra träning för Donnen idag. Jag frös som attan om låren trots långkalsonger och fodrade ridbyxor. Dessutom såg vi ut som snögubbar då det for ner jättemycket snö från alla grenar vi stötte till. Men det var tyst, vindstilla, klart på himlen och det gick att ana en rosa nyans på himlen. 
Sen var vi på prommenad allihopa i skogen.
Kallt var det men fantastiskt vackert som det bara kan vara i Jämtland.

Galopp galopp!

Publicerad 2014-12-26 18:17:02 i

Åh va det är roligt att galoppera :-) Jobbar mycket med galoppen nu då traven ju är fin. Och det har minsann gett resultat. En veckas jobb sen Sara träningen är Donnen ganska lydig och håller inte på och leker med mig så mycket med byten och andra hopp som han gjort ett tag. Bytena kommer nog fungera bra efter det här jobbet. 

Träning

Publicerad 2014-12-20 09:39:58 i

Igår var det träning för Sara Ljung. Väldigt länge sen jag red för henne. Sist var med Wilbur så ja det var ett bra tag sen. Donnen gick iaf riktigt bra och dom svåra grejerna var svåra igår vilket var bra så att jag fick hjälp med dom. Nog för att det är roligt att visa upp allt perfekt men jag är ju på träning för att få hjälp med det vi har svårt för. Fick mycket hjälp, bla när Donnen stannar upp lite i skänkelvikningen för vänster så ska jag tänka sidvärtes med bogarna för att behålla flytet och det funkade på en gång. Även att inte sitta och störa traven så mycket genom att göra så mycket tempoväxlingar utan låta min häst dansa genom kortsidorna ist och wow! Han gör faktiskt det! Jag behöver inte aktivera bakdelen hela tiden på det viset längre. Han är där ändå. Wow:-D 
Galoppen fick vi en hel del aha upplevelser i men det ska jag nog blogga om på datorn ist för mobilen. Kommer senare. 
Fått tidig jjulklapp av Ida. Fin va? 

Ridhusmorgon

Publicerad 2014-12-16 15:11:21 i

Imorse klev jag upp jättetidigt och for med Donnen till ridhuset. Vi tränade tagen bakdel på volt i galopp för då sätter han sig lite mer för att sen gå direkt in i sluta på diagonalen och sen byta galopp i språnget. Gjorde även några enkla byten för att få honom lydig. Jag hade en bra känsla ända från uppvärmningen idag då han kändes pigg och framåt och kvick. Travjobbet är han ju fin i nu:-) bara högerslutan som är lite svår.

Long time no see

Publicerad 2014-12-12 08:30:08 i

Länge sen jag bloggade nu. Har haft väldigt hög arbetsbelastning på jobbet en tid så jag är så slut. Igår blev jag ändå lite sen hem trots att jag inte ska jobba hela dan så la mig med barnen i soffan och slumrade några timmar. Jätteskönt 
Och inte kändes det jättejobbigt att kliva upp halv4 imorse och åka och rida heller så det känns bra. Bara de tråkiga sakerna kvar i stallet idag. Vi jobbade med lydnad i galoppen och bytena då han gärna tar bettet och drar inför bytena... Och han skötte sig fint tillslut och gjorde 2 bra byten på en och samma långsida:-)  Då trava vi ner.
Jag fick äntligen prata med min fantastiska coach Marianne som tyckte jag skulle kräva lite mer av Donnen och va,lite mer bestämd vilket jagvar idag. Fick stoppa honom ett par ggånger när han drog och sen var det bra. Kunde ist läggaen volt och lura hhonom att bromsa. Hon tipsade ocksåom att lägga om skänkeln språnget innan och sen ställa om och lägga an skänkelnoch byta samtidigt. Funkar bra. Han är väldigt fin i traven och rak och fin i galoppennu och börjar känna mig färdig att starta msv c. Bakdelsvändningar är bra och skolorna är bra. Enkla bytena är bra i vänster men lite svårare i höger. Jag har en fin häst. :-) 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela