whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Stöd och troende

Publicerad 2012-09-30 09:30:49 i Hästar,

När man satsar på någonting är det enormt viktigt att folk tror på en. Oavsett vad det är och på vilken nivå. Det ska inte spela någon roll vad man har för efternamn eller vad man har för material. Jag kan ärligt säga att i ett av alla stall jag stått i så var jag sedd som sämre just pga mitt efternamn eller något annat förbestämt. Man försökte konstant "sätta sig" på mig och det är så tråkigt. Jag vet att jag red min häst ganska bra och jag är positiv och glad och försökte få träna för vissa tränare och även fast jag var tidig med anmälan och tidig reserv så var det alltid någon efter som ändå fick platsen och den ena och den andra var duktigare osv. Det fick mig att tappa tron lite på mig själv utan att jag egentligen insåg det då. Jag hade en bra tränare men det är alltid bra med komplement.
 
Tyvärr så reste jag på mig lite för sent. Men jag reste mig tack vare att det fanns några i min närhet som peppade mig och fortfarande gör det. Dessutom flyttade jag min häst därifrån vilket gjorde saken bättre. Man ska aldrig ha sån dålig energi runt sig. Jag fick återigen bli lite starkare vilket man får lov att bli under livets gång synd bara att det ofta är under så dåliga former. Jag skulle vilja bli lite starkare av framgång också.
 
Min poäng är att man ska befinna sig bland dom som ger stöd och tror på en. Dom andra negativa kommer alltid finnas där men man måste inte ha dom "upp i sig" därför att vill man så kan man oavsett vad man har för efternamn.

Tidig lördag morgon

Publicerad 2012-09-29 08:47:12 i Hästar,

Sitter med en kopp varm oboy och skissar på min framtid. Min sambo har åkt och jobba och jag och barnen ska inte göra någonting idag. Därför vaknade dom tidigt och mitt humör är inte på topp ännu... Men jag får trösta mig med att när jag har hästarna hemma så skulle jag suttit på hästryggen efter ett pass vid den tiden när jag ska va själv med barnen. Så härligt med helg och jag hinner ju träffa barnen så lite på veckorna så vi har lite att ta igen på helgen. Har nu jordens tvätthög efter Mallorca och resten av veckan + städning så det finns lite att göra. Plocka ner hammock och pumpa däck på barnvagnen och även utemöblerna är det väl dags för...
Jag ska också sätta mig och lägga upp lite bilder. Det blir ett inlägg med "en dag i stallet" från i somras och kanske jag lägger upp någon fin bild från semestern.

Whinney är piggelin efter en välförtjänt vila när jag var borta men igår var hon ganska trevlig. Vi har backat lite och jag måste skippa träningstävlingen jag siktat lite på. Nu är det bara lösgörande och inte så mycket samla. Tråkigt för alldeles innan hon vart brunstig så trampade hon riktigt taktmässigt och fint i skogen. Hon brukar ju få lite ont i kroppen när hon brunstar så det tajmades bra med den planerade vilan. Hon går nu med yllefilten för hon verkade blivit kall häromdagen i tunt innetäcke innanför regntäcket då det regnade och var bara 4 grader. Då var jag också kall. Men det är ju så dagarna ser ut nu. På med mössan!

Jag har investerat i lite nya grejer.
-Svarta sporremmar
-Svart huva till Whinneys öron när det blåser och regnar
-Röda helskodda ridbyxor med bling på(så jag inte alltid går i mina blå)
-Svart högblank hjälm från Uvex(då min gamla passar bättre på museum)
-Perfect shoulder från Perfekt Sit of Sweden(eftersom jag har problem med hållningen)

Perfect shoulder västen såg jag på Eurohorse så när den gamla kollektionen nu såldes ut billigare så köpte jag en. Red i den igår och jag är nöjd. Den påminner mig konstant att axlarna ska bakåt- neråt och blir då starkare i mage och rygg. Jag kände mig faktiskt inte lika spänd i bröstkorgen och bröstryggen efter passet som jag brukar göra. Jag ska även använda den till vardags när jag promenerar etc. Och träna mera igen så blir det nog ordning på mig.
Nästa större investering i utrustningsväg blir nya ridstövlar till våren.

Ska även skriva ett inlägg om hur viktigt det är att ha rätt personer omkring sig när man satsar.


Plaskigt men säker i förvänd

Publicerad 2012-09-06 22:31:08 i Hästar,

I tisdags va vi till ridhuset och hann galoppera inne innan bokningen och hon känns väldigt säker och rätt stadig i förvända. Vi fick inte till ett enda bra byte. Däremot rätt ok sluta i både trav och galopp. Tyckte dock inte jag var färdig när lektionen skulle börja så jag fortsatte ute och där var det plaskblött! Trampade lite runt fyrkanten och sen travade jag av. Gick hyfsat faktiskt och det går bäst första stegen och i vänster varv.

Idag gjorde jag illa nacken på jobbet och har typ nackspärr. Stallkläderna va hemma så 4 mil extra körning pga det. Pallrade mig upp på Whinney trots allt och hon var rätt spänd idag men la henne låg i trav och vart jättefin och slutorna var ok iaf. Skritta var dock överskattat så trav hela vägen sa lugnade hon ner sig. Jag var också väldigt spänd pga nacken så det kanske har sina orsaker.

Nu är det vila 2 dar jag och jag ska ha familjemys:)

Passage och ridskola

Publicerad 2012-09-03 14:59:44 i Hästar,

Dålig på att blogga då det blivit sena kvällar länge nu.
Håller även på med bilder att lägga upp.
Idag VABar jag och Whinney har vilodag så då hinner jag.

Ida-Jane har börjat rida lite på ridskola. Hon är ju bara 4 år men så van med hästar och hon har själv bett om att få rida på en liten häst istället för mina som hon brukar rida på. Eller min numera.
Så en dag i veckan åker jag och Ida-Jane och gör iordning Whinney och lastar och åker till ridskolan också rider jag W innan lektion så får W vila en timma i transporten medans Ida rider. Roligast är att trava tycker Ida-Jane:)

Nu har vi börjat med lite passage igen och nu börjar jag lära mig hur vi ska komma igång från skritt, istället från trav in i passage som jag ridit förut. Träningen vart inställd i veckan pga dränkt plan men jag åkte och red för Ingela på hemmplan istället som tålde regnet. Vi var dyngsura men det var det värt:) Blåst och regn är inte Whinneys favoritväder och saknade huvan som snart kommer på posten.

Igår gjorde vi allt möjligt i skogen då dom grusat upp vägen så det var bra underlag hela vägen. Vi fick till några riktigt fina taktmässiga steg efter varann i passage för att sedan gå ner i skritt både påväg dit och på hemvägen utan att hon stressade upp sig så det är STORA framsteg! Sen var det lätt att få ihop henne i slutan så det är så kul att rida henne med sytrådar i händerna:) Ni som hjälpt mig genom åren vet att det inte alltid varit så. Jag blev färdig långt innan vi var hemma så vi skrittade lungt på LÅNG tygel hem.

Nu har några av mina schabrak krympt så nu har jag bara två plus ett i Lysekil(även fleecet med hals är där) så jag överväger att köpa ett nytt schabrak. Nån som tipsa om något bra? Huvudaken att det är dressyr och vitt. Whinney fär lätt irriterade hårsäckar av skitigt schabrak så jag byter ofta.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela