whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Ofrivilliga flying changes

Publicerad 2012-03-23 12:58:54 i Hästar,

Kämpar på kvällarna. Ridpassen känns bli senare och senare och jag är så trött. Går sådär i ridningen och har tagit det lungt med tanke på hans framben som varit lite halvdant sen broddtrampet men som har läkt ihop fint nu. Därför vart det ingen träning som jag tänkt och nästa tisdag är jag på middag så då blir det inte heller någon men veckan därpå, då blir det:)
Extra glad för ridhuset då Wilbur tappade en baksko och jag kunde rida ändå. Isigt ute fortfarande men det går åt rätt håll! Även tappat nån brodd men en månad till så behövs det inte längre:)
Jobbar med galoppen och övergångar trav-galopp och fick han att skaka loss på linan härom dagen men han är så känslig på min sits och minsta jag fuskar med yttersidan så byter han. Inte bra inför stundande säsong. Lägger även fattningarna  i höger på fel ställe så jag måste lära mig känna hur han ligger så jag ger honom bra förutsättning för en bra fattning. Idag ska vi jobba mest med skänkelvikningen i uppvärmningen som vanligt och sen övergångar skritt-trav. Bara jag kan fokusera blir det nog bra.

Tog en tidig promenad med barnen och Smilla imorse och det var så skönt väder. +5 och ingen blåst. Sen gick vi och handlade nygräddat grekbröd och fikade mellis på det när vi kom tillbaka. Mmmm!

Min stjärna

Publicerad 2012-03-18 10:25:31 i Hästar,

I förrgår kändes han bra stjärnan! Lite lagom spänd över porten så jag fick upp honom fint fram och han bara öste i trav och galopp. Jag börjar återfå min sits och fixar dom små viktiga sakerna för han är ganska känslig bara man rider rätt. Jättekul var det:) Nästan bara fyrkantspåret för att vara extra rädd om höger fram.
Igår var han fjäskig för porten var öppen vilket brukar gå bättre men tydligen var det nåt hinder som bytt plats och det tog hela passet ínnan han kunde gå förbi utan att stanna och försöka vända. Fjäsk och jag blir så irrterad när han håller på och jag smacka för hela Frösön och red så jag fick ont i benen. FRAMMÅT!!! ville jag bara banka in i huvet på honom(vilket det inte skulle bli något bättre av) Så efter att ha gasat förbi femtioelva varv (bara vänster som var problem!?) så gick han fint förbi i bra tempo men vi var nog lika stel och hade nog lite träningsvärk båda två och lika ofokuserad så inte bästa av pass men benet är bättre och idag är det vila och jag har hästfri dag tack vara Pers snälla medryttare Elin:)

Idag får vi främmande en vecka frammåt av min släkt från uk så det ska bli jättekul och har vi tur kanske det blir bra väder så jag och barnen kan va ute på picknick i veckan på dagarna som igår. Supermysigt!

Oren och vattkoppor

Publicerad 2012-03-16 09:03:59 i Hästar,

Igår travade jag Wilbur 15 min runt fyrkanten och sista varvet kändes han oren i, såklart vänster varv då det är höger fram som har balltramp... Kändes inge vidare och jag tyckte nog svullnaden var värre igår kväll men han hade ju stått inne några timmar jämfört med sist så det går väl inte att jämföra och han blir bättre efter att han gått också så det är ju bra. Va helt ok i förrgår så jag vart lite besviken. Hoppas få en plats för Mats nästa helg och det går ju inte om han inte är bra.

Innan jag for till stallet så skulle jag bada barnen och när jag drog av tröjan av Vincent var han full i röda prickar. Andra gången på kort tid som vattkoppor går på dagis men denna gången klarade vi oss inte. Så jag är hemma och VABar eftersom Micke är borta. Hoppas Ida får det på en gång så det blir överstökat. 

6 grader varmt ute men det blåser. Men solen skiner så snön tinar och jag ska självklart ut och njuta av det med lilleman och hundarna. Förutom städ, tvätt och disk så ska jag även läsa lite Ridsport som jag fick med från bästa Marianne och Kent Björk och fortsätta uppdatera mig i TRs ändringar inför säsongen.  

Hästarna och en annan last

Publicerad 2012-03-11 09:26:00 i Hästar,

I söndags kändes kroppen riktikt trött när jag red. Åkte sen och hälsade på mina bästa vänner, Jenny och Fatima. Hinner inte ses så ofta nu för tiden då mitt liv nästan bara består av barn, jobb och hästar. Men denna helg var jag utan barn så det var konstigt men skönt. Jag gick långpromenad med Smilla och åkte med mamma och pappa in till stan och gick själv, utan barnvagn(!). Var mycket trevligt och jag kunde strosa runt som jag ville i lugn och ro. Hittade lite utekläder till barnen på rea och lite till mig också. Nu kommer vi till det, min andra last(förutom hästarna) så älskar jag kläder och väskor och SKOR! Var ute efter en skolett för det blir lite kallt i pumps såhär års och hittade jättefina och dyra men dom var på REA! Kom undan med ett mycket bra pris så trots lite ångest så är jag väldigt nöjd.

Kände mig fortsatt väldigt trött på jobbet men Vincent vart förkyld så jag fick vara hemma med barnen resten av veckan och då kom det, anledningen till den trötta kroppen, inflammation i bröstbenet. Fick det första gången för ca 5 år sen då jag fick åka till akuten då man trodde jag fick en hjärtinfarkt. Sen dess kommer det mer eller mindre ofta och jag får mer eller mindre ont. Helst vill jag dock alltid slippa andas pga smärtan. Känns ofta som stress och oro triggar igång det men vad vet jag. Ont gör det och det är bara att ta det så lungt det går tills det läker.

Wilbur hade vilodag i onsdags och sen har han fått gå på lina ett par dagar och tränat galoppfattningar vilket tycks gjort honom gott då han gick som smör igår när jag red igår. Eftergiven, mjuk i sidorna, framåt, fin i skänkelvikningarna och fin i galoppen. Har jobbat med att få en längre steglängd men med samma takt. Mellantrav på långsidorna och jag kände att han börjar bli stark igen. Jättekul!
Fick en uppläxning av en tant i ridhuset för allt möjligt men lät det rinna av så jag kunde koncentrera mig. Jag ha världens coolaste häst som inte blir rädd av en dörr i rumpan(vilket övriga människor i ridhuset vart) men han fick en klatch av en buske brevid ett hinder så han klev på min häl(?!) men stöveln höll tack och lov men har lite ont i hälsenan idag:( Men vilka speciella människor som finns i ens omgivning... Rinn av, bara rinn av.

Wilbur hade ett styckt broddtramp igår men han åt upp allt jag linda med så gav tillslut upp och la på salva och höll tummarna så får se hur det ser ut idag.

Igår hjälpte min sambo och barnen mig att köra 60 bal hö till Whinney. Skönt att det inte var fulla finkan för det var jobbigt att bära med ont i revbenen. Whinney fick den sista julgranen också så hon vart glad.
Sen ramlade jag med kärran för det var så halt så blåmärken överallt så jag känn mig lite ofärdig i kroppen idag.
Är väldigt halt just nu så ge mig regn och rejält med plusgrader så man kan gå ute utan risk för att slå ihläl sig.

Har blivit lite bloggande på sistone men ska försöka ändra på det.

Ljuvlig mamma-semester

Publicerad 2012-03-02 21:36:09 i Hästar,

För en vecka sen satt jag och min gode vän Katarina hos våran gamla tränare Marianne www.stuterilight.se med familj i Lysekil och drack vin. Vi hade varit och shoppat stan och sen haft det lungt. Jag mockade lösdriften för att få lite lugn i kroppen vilket jag alltid får i stallet hos dom:) Fölen har blivit stora!. Fick även sovmorgon(!!!) och se fina Andromeda och Vilja in action som utvecklats jättemycket sen jag såg henne i somras. Nästa gång ska jag packa ner ridkläder...

Lördag red Marianne Vilja på morgonen och fick lov att ta igenom lite saker. Det är bra för mitt självförtroende att se att allt inte bara flyter på för riktigt duktiga ekipage hela tiden utan att även dom har problem ibland precis som mig. Det blev dock riktigt bra på slutet och hon får så fina framben hästen:) När den styrkan finns och pusselbiten faller på plats så får man nog hålla i sig:)

Resten av lördagen spenderades på Euro Horse mässan och Scandinavium. Jag lyckades även träffa en av mina bästa vänner, Karoline som flyttade till Götet för några år sen. Saknar henne mycket.
Det blev MYCKET shopping! Jag som skulle handla minst och enligt listan, vilken jag följde och utökade rätt mycket... Men köpte inget onödigt:) På kvällen tittade vi på dressyr i världsklass och fick se Patrik Kittel vinna på fina Toy Story. Han hade hjälm på prisutdelningen och Minna Telde red i en riktigt snygg glittrig hjälm som jag inte sagt nej till och tror en till också red i hjälm vilket jag glädjs åt då jag tycker det är viktigt som förebild. Vi hade dåliga platser men snälla Maria som jobbar för Agria (www.toricenter.se) fixade superplatser på rad 4!
11 grader varmt och inge snö och all pepp jag alltid får på Stuteri Light kändes jobbig att åka ifrån. Men hästarna och familjen var ju hemma. Ska ta med Wilbur ner till hösten eller nästa vår och rida en vecka för Marianne har jag tänkt. Dom är alltid så gästvänliga när jag kommer. 1000-tack för det!
Marianne är i Södertälje i helgen och ska starta nationell dressyr så nu håller vi tummarna:) 

Veckan som gått har jag varit fruktansvärt trött och när jag trodde jag hittat lösningen så behöver jag hitta en ny. Nu när vägarna inte är helt snötäckta och jag kan rida i sommarridbyxorna och sommar stövlarna så borde jag va riktigt uppåt. Hoppas det vänder. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela