whinneyochwilbur

Här skriver jag om främst hästarna men också om familjen.

Fokus

Publicerad 2012-02-21 08:08:31 i Hästar,

Att hålla fokus på vad man gör och ska göra under ett ridpass är svårt. Jag känner mig lite oriden och så fort jag slappna av och njöt var det en ny skänkelvikning och nu när vi gått upp ett snäpp utbildningsmässigt så blev tidigare oviktiga saker viktiga för att rörelsen ska bli bra. Flytta hörnlinjen för höger, klapp, ställ utåt vid långsidan, mjukna vänster hand, överstrykning, klapp, kontrollera tempot, förbered ny hörnpassering, ganska  rak, kontrollera yttersidan och vips är jag i en ny skänkelvikning. Har jag fuskat med något av detta blir nästa skänkelvikning misslyckad. Det här var ju vardagsmat för ett halvår sen med Whinney. Men Wilbur gick iallafall väldigt bra igår och har förstått skänkelvikning nu och har väldigt lätt för sig. Jag la upp tempot lite yttligare och han fick ett steg som gjorde det lite svårare att rida lätt:) Mamma följde med och tittade och hon tyckte han såg fin ut och jag inte var van vid en häst med "kliv". Skulle inte fina Whinney ha "kliv"? Förstår dock vad hon menar:) 
Han är lite varm i benen och det oroar mig lite och nu blir det troligtvis övertid på jobbat resterande dagar innan jag åker till Lysekil så nu blir det nog vila om jag inte kommer ifrån tidigare och kan jogga honom.

Det släppte!

Publicerad 2012-02-20 06:30:53 i Hästar,

Igår åkte vi skridskor med barnen och jo, det såg nog värre ut än vad det kändes. Var ca 10 år sen så liiite ostadig och med en Ida-Jane hängandes mellan benen... Men roligt tyckte Ida så nu är det bara att träna mamma:)

Joggade Wilbur i ridhuset en kvart igår kväll och han kändes stum i kroppen och jag fick jobba med att lossa honom vilket aldrig hänt då han kommer av sig själv så naturligt. Jobbade lite skänkelvikning på hörnlinjerna och vips, så släppte det! Fina skänkelvikningar och han jobbade sådär fint utan nåt i handen:)
Ikväll blir det samma jobb med lösgörande.

Whinney

Publicerad 2012-02-18 22:57:01 i Hästar,

Idag följde pappa med mig och barnen till Whinney. Vi packade finkan med lite gran och Whinney blev glad för det:) Pappa hjälpte mig flytta tunga foderbordet till hennes hage och skruvade lite åt mig. Borstade och myste med min pärla. Åh va jag längtar ha hästarna hemma. Hon är ju skön, Lina stönade och hotade att bita då man passerar hennes hage nära för all snö men Whinney brydde sig inte ens?! Hade även med spån och tog med en "inte klättra platta" till finkan hem som Katarina lånat. Whinney har inte en muskel på kroppen och börjar för första gången se ut som en gammhäst. Min fina tjej.

Övergångar

Publicerad 2012-02-18 22:08:57 i Hästar,

Idag hann det inte ens bli mörkt förrän jag kom till stallet så jag skyndade mig göra iordning Will för ridhuset där jag fick sällskap av Elin och en tjej till så det var trevligt. Han kändes lite oren men travade loss och galopperade lite för att skaka loss och då vart han bättre. Wilbur vart hoppad igår för första gången så han är nog lite slut i kroppen. Skrittpaus och sen kändes han pigg och fin. Tränade övergångar skritt-trav och han var duktig men jag satt lite för länge. Imorrn blir det 20 min trav och skänkelvikning bara. till veckan ska han få vila när jag åker till Lysekil.

Jag hann hem för fredagsmys med barnen och medans jag stog i duschen förklarade Ida för Ivve hur man gör på pottan; Man gör lite såhär och klämmer lite, hahaha! Sen åt vi efterrätt, chokladpudding och grädde. Nu har vi ätit popcorn i sängen och barnen har äntligen somnat. Vincent var så övertrött och rev allt och slogs och helt plötsligt satt han still 3 sek och la sig och sov:)

Lugn och ro för mig att blogga lite och nu ska jag sova.

Skänkelvikning

Publicerad 2012-02-16 22:41:10 i Hästar,

Ikväll red vi på uteplan då ridhuset va bokat. Vi börjar känna lite på skänkelvikning igen och kom på dom olika knapparna i olika varven så han kom åt sidan. Duktig kille! Kan ju lätt bli lite förvirrning med galopp vs sidförande men det var inget problem så det var trevligt. Bara -1 så det var varmt och behagligt ute och jag tro vi är så fina i rosa strasspannband och blank rosa jacka, haha:)
Bettet kändes hänga väldigt i munnen och efter mycket om och men så höjde jag ett hål då han vart lugnare i munnen. Verkar som han lyfte upp det eller nåt.
Imorrn blir det övergångar.

Yttligare en vecka

Publicerad 2012-02-14 14:19:01 i Hästar,

En vecka har gått och en del har hänt. Barnen är sjuk så förra veckan VABa jag halva dagarna och min snälla mamma passa dom halva dagarna så jag kunde jobba lite och slutföra ett projekt på jobbet som jag tyckte var lite extra roligt. I onsdags tittade jag på Lottas hoppträning i ridhuset och tittade lite extra på en tjej som var en bra medryttar kandidat. Flera i stallet skulle hoppa så det var roligt med sällskap i stallet trots den sena tiden då det annars är ganska tomt. När jag kom hem var migrän ett faktum så jag tog min sambos starka tabletter och la mig med kornkudden och hoppades den va borta när jag vaknade.

På torsdagen provred Johanna Wilbur och gillade honom(som alla gör). Johanna är en ung, ambitiös och orädd hopptjej som gillar fart och fläkt. Allt jag inte gör så det är perfekt:) Hon hanterar honom bra coh har nu börjat med lite markarbete.

Migränen hängde på min nacke och huvud så på fredagen var jag ganska klen igen men Micke följde med och gjorde iording Wilbur medans jag mockade. Micke har alltid haft bra hand med hästarna (även surmärrarna) men Wilbur passade på att ta ett tjuvnyp i hans ben när han borstade, haha! Jag longerade en duktig Wilbur och tränade tempoväxlingar i trav och galoppfattningar.

Under helgen var jag själv med barnen och Johanna hade Will(tack och lov!). Migränen var fruktansvärd och jag mådde så illa så spydde. Bara att inse att chansen att ta sig iväg på den efterlängtade clinicen på söndagen med självaste dressyr förbundskapten Bo Jenå var liten, så jag erbjöd min biljett gratis till min medresenär Katarinas kompis så hon slapp åka själv till S-vall. Men fy va lej jag var då jag sett fram emot denna helg så länge.

När nacken äntligen släppte lite på söndagen fortsatte magsjukan och jag är nu inne på min 3e magsjuke dag med sjuka barn hemma så ja, nu är jag lite trött... Tur jag hann få en medryttare så Wilbur hålls igång iaf:)

Snart är det Göteborg Horseshow!!!

En vecka

Publicerad 2012-02-07 16:11:16 i Hästar,

En vecka har fått sen sist. I tisdags red jag Wilbur för Ingela. Han gick bra men är ju lite besvärlig. Den där rumpan är lite mycket i luften ibland. I övrigt bekräftade hon det mesta jag tyckte så jag följer min röda tråd bra:) Men han har nog en växtperiod för han har lite dålig koll på kroppen nu. Det otäcka stora ridhusdörren går bra att gå igenom men inte gå förbi:(Pust!

I torsdags var han knäpp bara att leda. Han reste sig och kastde sig och sparka bakut... När jag väl kom upp på honom vart det en resa jag bara vill glömma. Tre steg framåt sen följde bakutspark-bock-bock-tre steg trav-bock-bock osv. Kändes fin 3 sek för att sen explodera igen. Tyckte synd om ponnytjejerna som var i ridhuset samtidigt Blir mer och mer energi och utevistelse endast 6 timmar om dagen kanske börjar göra sig påmind... Träningsmöjligheterna är bra men att sitta på en bomb varje dag är inte något som attraherar mig. Han kan inte stå still på gången och äter på täcket, bogskyddet och allt han kan så nu är han naken inne. Följande helgen vart rikigt kall (-30) så jag lät bli att rida vilket var skönt då jag vart så himla less på allt med hästar... Vill ha hästarna hemma så dom kan gå ute som hästar dygnet runt så Wilbur slutar hosta också. Har ju gjort det nästan ända sen jag hämtade honom och han fick flytta in på nätterna. Känns som antingen sälj eller gör något åt det.
Saknar Whinney och när jag fick bliderna från i somras i helgen var det inte utan att det kom en liten tår... Tur att hon finns än så vi kan mysa.

Barnen vart återigen sjuk i helgen så jag jobbar det jag kan och VABar resten. Barnen sover inte så bra så det har blivit lite sova så nu är det lite häst... Ikväll kommer jag sova tidigt i soffan...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela